Cu, aproximativ, o ora inrarziere vizita premierului a inceput in jurul orei 10.30.

La sediul prefecturii judetului s-au aflat majoritatea directorilor institutiilor descentralizate .Insotit de ministrul Sanatatii,de cel al Agriculturii, de secretarul de stat al Administratiei si Internelor, de Norica Nicolai, la finalul discutiei purtate premierul ne-a declarat:” Am avut o intalnire de lucru care a vizat pregatirea judetului, a institutiilor abilitate, pentru sezonl rece.

Am inteles ca situatia se prezinta in parametri normali, ca judetul este pregatit pentru iarna care urmeaza”. Un al doilea punct discutat este legat de apropiata intrare a Romaniei in UE. Important este, in opinia primului ministru, ca” vor intra foarte multi bani in tara dupa integrare . Inportant este faptul ca administratia locala sa stie sa acceseze aceste fonduri.

Este nevoie de proiecte, este necesar sa ne stabilim prioritatile. Acest lucru nu il poate face decat Administratia Locala, sunt cei care cunosc efectiv realitatea din teritoriu, sunt cei care pot sa defineasca directiile prioritare de dezvoltare, sunt mult mai informati decat noi la centru. Proiecte bine facute inseamna mai bine pentru economie, pentru societate.

A urmat vizita in comuna Muereasca. Delegatia guvernamentala a fost intampinata de edilul Ion Ungureanu si de PS Gherasim, episcopul Ramnicului. Au fost discutate doua probleme majore ale localitatii. Prima este necesitatea asfaltarii drumului pana la manastirea Frasinei, lucrare care ar dinamiza turismul local.

A doua vizeaza necesitatea introducerii apei in comuna, lucrare estimata la 40 miliarede de lei. Parlamentarul Norica Nicolai nu a pierdut ocazia sa faca si putina campanie electorala in vizita pe care a facut-o la gradinita din comuna. A tinut sa atraga atentia asupra programului de modernizare a sediilor prescolare, program demarat recent de PNL.

Coloana oficiala si-a urmat programul stabilit, urmatoarea destinatie fiind orasul Horezu. Au fost vizitate liceul si spitalul din localitate, ambele edificii fiind inca in constructie. Principala tema de discutie cu edilii locali a fost estimarea costurilor financiare necesare finalizarii si utilarii cu cele necesare a celor doua edificii.

Suiti in helicopterul guvernamental, Tariceanu si insotitorii au ajuns rapid la OLTCHIM. Au fost intampinati de conducerea societatii, condusa de directorul general Constantin Roibu. Scopul vizitei a fost unul precis: cunoasterea realitatii situatiei celei mai mari societati comerciale a judetului. Un expozeu detaliat, la subiect si bine prezentat a fost sustinut de domnul Roibu.

Despre cele reliefate vom reveni cu un material separat, cantitatea de informatie este impresionana si se impune tratarea separate a subiectului. Vizita premierului s-a continuat cu o intalnire privata cu oamenii de afaceri din judet. Presa nu a avut acces.

La conferinta de presa ce a urmat, in cadrul CJ Valcea, premierul a tinut sa sublinieze, in legatura cu intalnirea de la OLTCHIM ; Am avut o intalnire utila cu oamenii de afaceri valceni, este utila pentru guvern. Afaceristii sunt cei care genereaza plus valoare in economie si societate, trebuie sa-I ascultam si sa preluam ideile si initiativele bune propuse.

Trebuie sa-I ajutam pe oameni sa traiasca mai bine, trebuie sa incercam sa asiguram oamenilor un service cu un salariu decent si un ajutor de la stat. Se vede ca judetul merge bine , dar nu sunt total multumit.

Chiar daca incasarile bugetare au crescut, mai sunt multe de facut, mai e mult de munca! Suntem pe drumul cel bun si in ritmul de dezvoltate actual al economiei sper ca, in relativ scurt timp, sa recuperam decalajul care ne separa de UE.