Directia Regionala Vamala va ramane cu sediul la Oradea. Decizia a fost luata vineri, potrivit directorului institutiei, Calin Vesa. Asta, dupa ce, la sfarsitul saptamanii trecute conducerea regionalei din Cluj a anuntat ca s-a decis ca sediul DRV sa fie in capitala Ardealului, incepand cu 1 ianuarie, iar in resedinta judetului Bihor sa ramana doar un birou vamal.

Potrivit lui Vesa, noua Directia Regionala Vamala va avea in subordine sase judete, fata de cele trei cate are acum. El a spus ca decizia este una finala si ca nu vrea sa comenteze nimic pe marginea acestui subiect, nici macar declaratiile membrilor conducerii de la Cluj, care anuntau, saptamana trecuta, o cu totul alta decizie. "In momentul de fata sunt zece regionale la nivelul tarii.

Vor ramane opt, din care una la Oradea. Cea de aici va avea in subordine judetele Cluj, Bistrita, Salaj, Bihor, Satu Mare si Maramures. Acest lucru ni s-a comunicat pe cale oficiala de catre Autoritatea Nationala a Vamilor", a subliniat Vesa.

Birourile vamale din punctele de trecere ale frontierei Salonta, Bors, Episcopia Bihor, Valea lui Mihai, Sacuieni, Urziceni si Petea vor fi desfiintate. In acelasi timp va fi infiintat un birou vamal in cadrul Aeroportului Oradea, care va avea 15 lucratori vamali.

O alta schimbare care va surveni in organigrama directiei este suplimentarea posturilor existente la ora actuala.