Eliberare conditionata

Curtea de Apel Cluj a considerat ca fiind nefondata decizia Tribunalului Cluj din 10 noiembrie prin care Calin Bondor a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, tinarul nefiind un pericol pentru societate.

Clujeanul de 23 de ani va fi cercetat in libertate, cu conditia sa nu frecventeze, in urmatoarele 30 de zile, cluburi si discoteci, sa nu poarte vreo arma la el si sa nu paraseasca localitatea. De asemenea, Bondor va fi nevoit sa respecte programul impus de anchetatori, sa se prezinte pentru declaratii si sa nu isi schimbe locuinta fara aprobarea instantei.

Probe noi la dosar

La sedinta de ieri, avocatul inculpatului, Ucu Faur, a adus probe noi la dosar, constind in imagini captate de camerele de luat vederi ale localului. Potrivit avocatului, in poze se vede foarte clar cum, in momentul incaierarii, Calin Bondor este pe o parte a strazii, iar victima, Calin Alexandru Gordea, este pe cealalta parte.

„Clientul meu se batea cu alti patru tineri, era in legitima aparare, in timp ce victima era pe cealalta parte a strazii. Avind in vedere ca intregul conflict a durat 45 de secunde, cum putea Bondor sa traverseze strada si sa-l loveasca pe Gordea?“, a intrebat avocatul apararii.

Faur a mai spus in fata completului de judecata ca la dosar nu sint probe concludente, iar unele foarte importante, cum ar fi expertiza medico-legala, lipsesc cu desavirsire. Nu in ultimul rind, avocatul a pledat pentru legitima aparare din partea clientului sau.

Bondor isi mentine pozitia

In boxa acuzarii, Calin Bondor a declarat ca isi mentine declaratia prealabila data Tribunalului Cluj, prin care spunea ca „nu stiu ca in prezenta mea sa fi cazut vreo persoana“. Asa cum sustine si aparatorul lui, inculpatul a recunoscut ca a fost implicat in bataie, insa nu si faptul ca l-a lovit mortal pe Gordea.

„Tocmai de aceea a mers de buna voie la Politie pentru declaratii“, spune avocatul lui.

Ucu Faur a mai cerut eliberarea inculpatului intrucit acesta nu constituie un pericol social, motivind prin faptul ca a iesit singur din club si abia dupa aceea a participat si el activ la bataie, chemat fiind de prietenii lui.

Parchetul spune ca nu a facut nici o confuzie

Dupa luarea hotaririi Curtii de Apel Cluj, avocatul apararii ne-a declarat ca procurorii nu au folosit ca proba caseta inregistrata. Procuroarea Violeta Traistaru, purtatoare de cuvint a Parchetului de pe linga Tribunalul Cluj, a precizat ca inregistrarea nu era, practic, o proba judiciara. „Parchetul nu face confuzii intre personaje.

Retinerea lui Bondor a fost justificata prin probe“, a mai spus procuroarea.

Calin Bondor: „Sint un tap ispasitor!“

La finalul sedintei, acuzatul a declarat ca este un tap ispasitor. „Eu am mers sa ajut anchetatorii, sa dau declaratii si m-am trezit arestat. De ce? Pentru ca presa avea nevoie de vinovat si am iesit eu tap ispasitor!“, a spus Bondor pe un ton acuzator.