Asaltat de fani

Ziaristul bucurestean a inceput conferinta cu citeva pasaje din cartea sa, intitulata „Adio, presa libera“, in care sint prezentate premisele acestui „adevar contemporan“. A urmat o neasteptata avalansa de intrebari din partea publicului, care s-a aratat dornic sa-l cunoasca pe Robert Turcescu atit ca persoana particulara, cit si ca jurnalist.

Manusa fiind aruncata in deschiderea conferintei, cei prezenti au tinut neaparat sa auda si varianta invitatului cu privire la „dezgroparea presei libere de astazi“: „constientizarea ridicolului omniprezent si profesionalismul jurnalistilor, pentru care principalul atu il reprezinta propria credibilitate“.

Cite un DEX in fiecare toaleta!

"Toti ar trebui sa avem cite un DEX in locul in care pina si imparatul merge singur“, a sustinut Robert Turcescu, in incercare de-a le da un mic imbold viitorilor jurnalisti din cadrul facultatii clujene.

De asemenea, "pe timpul facultatii nu trebuie sa lipseasca DEX-ul si sexul, bineinteles, alternativ“, a mai subliniat ziaristul, spre deliciul studentilor, care si-au notat numaidecit detaliul.

Referitor la dosarul "Gazeta“, jurnalistul s-a aratat de parere ca ancheta in curs de desfasurare nu a afectat foarte mult credibilitatea mass-media, "mai ales ca presa are parte, in continuare, de multa sustinere din partea populatiei“.

Robert Turcescu a mai precizat, totodata, faptul ca "tinerii studenti trebuie sa nu accepte mita, pentru ca in momentul in care o fac nu mai pot fi considerati jurnalisti, credibilitatea lor fiind pierduta pentru totdeauna“.