Astazi, Flutur si Stolojan se intilnesc pentru a discuta un posibil parteneriat. In tot acest timp, presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, incearca sa minimalizeze criza prin care trece partidul.

Dialog mimat

Conducerea Partidului National Liberal sustine ca a propus un dialog intre partid si Theodor Stolojan, reprezentantul platformei liberale, dar ca acesta ar fi fost refuzat de platformisti.

"Este, de fapt, o oferta care a fost respinsa in doua etape: o prima etapa prin fixarea unor conditii inacceptabile, de genul «scoala-te tu ca sa ma asez eu», si in a doua etapa, prin aceste demisii care s-au intimplat", a declarat Theodor Melescanu, vicepresedinte PNL.

Insa fostul vicepresedinte Gheorghe Flutur sustine ca a incercat sa gaseasca o cale de dialog cu actuala conducere a partidului, dar nu a avut succes. „Nu se doreste o discutie cu platforma Stolojan, noi am incercat, dar tot ce au facut ei pina acum nu a fost decit o mimare a dialogului", acuza Flutur.

Tariceanu nu admite ca ar fi o criza

In ciuda faptului ca tot mai multe voci din interiorul PNL se ridica si spun ca excluderea lui Stolojan a fost o greseala, ca este nevoie de discutii cu acesta si grupul sau si de o analiza mai atenta a platformei propuse de liberalii dati afara din PNL, liderul partidului, premierul Tariceanu, nu recunoaste ca formatiunea liberala s-ar afla intr-o criza sau pe punctul unei scindari.

"In PNL nu e furtuna, e pe platforma furtuna", a declarat el. Mai mult, el i-a indemnat pe cei care se simt mai atrasi de alte doctrine sa mearga la PD daca asta vor. Tariceanu a preferat sa participe, la sfirsitul saptaminii trecute, la intilnirea filialelor de la Oradea, chiar cind Flutur isi anunta demisia.

Singurul care a vorbit deschis despre posibila ruptura a partidului a fost presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Intre timp, in filiale continua excluderea celor care se alatura grupului Stolojan, cum s-a intimplat ieri la Iasi cu un consilier judetean al PNL.

Partenerul de Alianta al PNL, PD, sustine ca nu are nimic de a face cu actualele probleme ale liberalilor si ca asteapta ca acestia sa si le rezolve cit mai repede. Pe de alta parte, scandalurile din ultima vreme din PNL lasa loc liber in sondaje pentru democrati.