Aceasta este caracterizarea pe care o face ministrului Sanatatii senatorul PSD, Sorin Oprescu, pe site-ul oficial al social democratilor. Afirmatia a fost motivata de esecul hotararii de Guvern propusa de catre Nicolaescu, prin care medicamentele antidiabetice orale vor fi compensate 100% din pretul de vanzare, hotarare care a fost blocata de catre Secretariatul General al Guvernului.

Oprescu a mai declarat ca "motivele sunt foarte simple pentru cunoscatori, dar nu si pentru "marele" contabil care conduce destinele Sanatatii. Mintiti astfel de Nicolaescu, bolnavii de diabet vor mai avea de asteptat pana nu vor mai scoate bani din buzunar sa-si plateasca medicamentele".

Greseala ministrului Sanatatii, a afirmat senatorul PSD, este ca acesta a emis in graba aceasta hotarare, fara avea avizul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), incalcand astfel dispozitiile Legii 95/2006 care obliga institutia sa acorde aviz proiectelor de acte normative care au incidenta asupra Fondului de Asigurari Sociale de Sanatate.

Sorin Oprescu ii mai reproseaza lui Eugen Nicolaescu faptul ca "un alt motiv pentru care hotararea de Guvern nu a fost pusa in aplicare este si nemultumirea unor firme care distribuie medicamente antidiabetice orale si care au semnat protocoale cu CNAS prin care acestea suporta diferenta dintre pretul de referinta si pretul de vanzare al medicamentelor".

De asemenea, Oprescu acuza ca "noul Program National de Diabet se dovedeste a fi un fiasco, prima grija a lui Nicolaescu fiind nu promovarea unei politici sanitare in beneficiul public, ci interesul personal". Pentru a permite un drept la replica am incercat contactarea telefonica a lui Eugen Nicolaescu, dar ministrul Sanatatii nu ne-a raspuns din nou