Nici un posibil investitor nu a cumparat caietul de sarcini pentru vanzarea fabricii de cauciuc Carom Onesti. Si asta desi licitatia pentru vanzarea bunurilor companiei ar urma sa aiba loc in data de 27 noiembrie.

Initial, au existat companii din Austria si din Polonia care s-au aratat interesate de societatea din Onesti. Ele nu s-au inscris la licitatie, spun sindicalistii, probabil pentru ca asteapta reluarea procedurii, insa la un pret de pornire mai mic.

La Carom Onesti mai lucreaza 630 de persoane, care nu si-au mai primit salariile din vara. Ele trebuie sa asigure conservarea instalatiilor.

Oamenii ar putea sa isi primeasca o parte din bani, dupa ce Tribunalul Bacau, unde se afla pe rol judecarea falimentului Carom, a aprobat distribuirea a 1,6 miliarde de lei catre muncitori. Banii au fost obtinuti prin vanzarea fierului vechi.

De asemenea, o alta transa din salariile restante ar putea fi platita o data cu vanzarea Salii Polivalente si a unui teren. Licitatia pentru aceste bunuri a fost programata pentru data de 30 noiembrie.