In urma unei sesizari a ziarului nostru, politia a demarat o ancheta, deoarece „exista suspiciuni in acest caz“.

Scrisoarea incriminatoare

Manuela Capusan locuieste de mai multi ani in Statele Unite. Pe 14 noiembrie, bunica ei, respectiv Maria Patacean, a decedat la virsta de 81 de ani. Unchiul, Virgil Patacean, si mama Manuelei, pe nume tot Maria Patacean, sustin ca femeia ar fi murit de batrinete. Fiica de peste ocean este, insa, de alta parere.

In scrisoarea trimisa pe adresa redactiei, Manuela Capusan sustine ca, „date find antecedentele amindurora (in sensul ca amindoi sint pasibili de violenta excesiva, si declar asta din experienta personala) este posibil ca fiecare in mod separat sa fi altercat pe mama lor, cu atit mai mult cu cit amindoi sint fara ocupatie si intr-o circumstanta financiara precara, care ar motiva actul criminal“.

Contactata telefonic, Maria Patacean a admis ca fratele ei, Virgil Patacean, „mai bea ocazional, dar nu a agresat-o pe mama“. „Este adevarat ca nu mai lucreaza de circa 7 ani de zile si eu sint pensionara“, a mai spus femeia.

De asemenea, potrivit scrisorii, sora Manuelei, Anca Dorina, a vizitat-o recent pe bunica lor si a descoperit ca femeia prezenta urme de violenta pe corp. Semnatara scrisorii ii acuza pentru aceste urme „pe mama si pe unchiul ei, care s-au incriminat reciproc“.

Mama acuzata sustine, insa, ca "fiica este nebuna si nu ne-a ajutat niciodata, nu a trimis niciodata bani pentru medicamentele mamei mele (n.r., bunica decedata)“. „Eu locuiesc cu un barbat care are grija de mine in prezent si mama locuia impreuna cu noi.

Ne este greu sa ne descurcam din aproximativ 610 lei cit insumeaza pensiile noastre, si fata mea mereu imi face necazuri“, a precizat Maria Patacean.

Motivul presupusei crime: banii

In aceeasi scrisoare primita de Monitorul de Cluj, este mentionat si un posibil motiv pentru crima de care Manuela Capusan isi acuza rudele, si anume o succesiune de circa 10 miliarde de lei vechi.

"Maria Patacean - bunica - recent (cu 3-4 saptamini in urma) a cistigat recursul unui proces pentru banii luati pe citiva zeci de acri de pamint pe care va fi construita o sosea inter-judeteana sau internationala. Suma se ridica la 10 miliarde de lei si va fi impartita in cinci parti egale“, din care trei parti ar fi revenit bunicii, mamei si unchiului Manuelei Capusan.

Din nou, nedumerita de amestecul fiicei sale in problema impartirii banilor, Maria Patacean afirma ca „fiica mea nu are nici o treaba cu succesiunea si nu inteleg de ce nu ne lasa o data in pace“.

Politia a intrat pe fir

In urma sesizarii primite din partea Monitorului de Cluj, politia a inceput o ancheta in acest caz. „Verificam acum de ce doctorul care a emis certificatul de deces nu a anuntat politia, in cazul in care cadavrul prezenta urme de violenta.

In acest caz, nimeni nu a fost pus sub acuzare, dar speram ca scrisoarea pe care am primit-o sa ne ajute sa facem lumina in acest dosar“, ne-a declarat purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie Cluj, Raluca Seucan.

De asemenea, trebuie mentionat faptul ca Maria Patacean a avertizat „ca fratele meu va va da in judecata (n.r., redactia ziarului nostru), pentru ca el da pe toata lumea in judecata“.

Monitorul de Cluj a pornit o ancheta in paralel in acest caz, in speranta ca adevarul va iesi la lumina.