O saptamana nebuna. Gradina zoologica in Parlament. Cu ocazia respingerii Legii cu privire la modalitatea de alegere a parlamentarilor europeni - discutii care ele in sine au adus tipete si huiduieli - senatorul PRM Gheorghe Funar a spus ca limba maghiara este o limba a cailor. In replica, reprezentantii UDMR au inceput sa necheze.

Deh, daca alesii nostrii se aboneaza la Cosmopolitan, Cool Girl si Level, nu e de mirare ca au un comportament demn de suburbiile cele mai murdare. Apoi, Baia Mare, oras care nu stia ce e acela cutremur, a fost zguduita de un seism destul de puternic.

Am mai avut parte de o noua lovitura a DIICOT: descinderi in forta si audieri ale unor personaje de varf din diferite ministere precum si a unor persoane straine, toate in legatura cu contractul de privatizare al Petrom si cu privatizarea sectorului energetic. Potrivit Parchetului General, persoanele puse sub acuzare se fac vinovate de infractiuni care aduc atingere securitatii nationale.

Traiasca NUP-ul ?! Apoi, dizidentul Flutur a plecat de la Agricultura. In fine, am avut trei meciuri de fotbal ale echipelor romanesti de cluburi si toatre trei s-au incheiat cu acelasi scor: 1-1. Toate acestea insa palesc in fata ispravilor dragilor nostri alesi judeteni. Mai precis unei parti a lor.

Concret, reprezentantii PSD din Consiliul Judetean (CJ) s-au luat la harta cu presedintele CJ, Marius Nicoara si au parasit sala de sedinte. Proiectele de hotarare...sa fim seriosi, cui ii pasa. Motivul disputei a fost culoarea de fundal a unui banner din sala de sedinte - portocalie - banner pe care era inscriptionat Consiliul Judetean Cluj.

Lasand la o parte faptul ca in gandirea obtuza a alesilor nostri de pe listele PSD o banala culoare reprezinta politizare, ca si cand posesorul unei masini albastre ar putea fi acuzat ca este pesedist sau cel al unei masini portocalii ca este liberalodemocrat, evenimentul de la CJ Cluj demonstreaza fara putinta de tagada cat de mare este respectul alesilor fata de cei care i-au trimis in

Parlament sau administratia publica locala ori judeteana. In loc ca alesii sa isi faca treaba pentru care au fost trimisi in Parlament sau administratia publica locala ori judeteana, ei se tin de glume copilaresti care insa blocheaza procesul legislativ. Astfel, probleme orasului sau judetului trec pe planul secund, lupta surda politica fiind cap de afis.

Cat despre mandatarea puterii dinspre electorat spre politicieni ce sa mai spunem. Electoratul este o paine buna de mancat doar din patru in patru ani. In rest, doar vorbe in vant si praf in ochi.

PS: In finalul saptamanii nebune Liviu Man, Ioan Otel, Dorel Vidican, Aurel Muresan si Anca Cocut au primit prelungirea cu 29 de zile a mandatului de arest preventiv. Probabil ca cei cinci inca pot influenta bunul mers al unei anchete demarate acum doi ani.