Catrinel Kovacs a invins!

Avem un Rus la Muzeul de Istorie si un tata de hot de presa la cel de Etnografie.

Greu de crezut, dar, dar - s-a mai dovedit iara, nu?! - perseverenta e mama succesului! Marinel Kovacs si-a dorit din strafunduri - n-am zis Fund, ati remarcat, va rog! - sa rupa Muzeu Judetean in tri parti. Nu neaparat si egale! Ca, de, nu intotdeauna masura-i aceeasi! Ca, de, Coalitia are chiar si... nevoi „specifice”, nu?!

Asadar si prin urmare, Consiliul Judetean Maramures condus de inevitabilul, inimitabilul Marinel Francisc Kovacs a decis: a facut concurs. Pentru ce? Cica pentru ocuparea functiilor de director la cele trei muzee nou infiintate in Baia Mare. Respectiv Muzeul de Istorie (n-am scris isterie!), Muzeul de Etnografie si Muzeul de Arta.

Asadar, sub mandra si unica sefie a lui Kovacs Marinel, cel care a primit recent adrese internationale in care numele lui este scris exact asa: CATRINEL KOVACS! - oare-or sti frantuzii ceva ce noi nu stim?! - „vechiul si unicul” muzeu s-a transformat peste noapte in tri bucati mai mici. Fiecare cu cate-un director nou.

Care director are nevoie de-o secretara, de-o masina cu sofer in dotare, de cota de benzina si bujet propriu, deun paznic si de cel putin inca o femeie de serviciu. Asta da, descentralizare, neamule! Ce, scrie undeva ca banii trebe folositi Altfel, cu responsabilitate?

Deci, CJ MM a facut joi publice rezultatele oficiale ale concursului cu pricina. Conform acestora, noul director al Muzeului de Istorie este Viorel Rusu, pana acum director la Arhivele in care au fost murit cei cinci jandarmi in conditii suspecte, doctorand de meserie in ultimii ani.

El a obtinut nota 8,67, in timp ce contracandidatul sau, doctorul in istorie Ilie Gherhes n-a primit de la comisia conduca de liberalul exprefect si exdeputat PNTCD Vasile Berci decat 8,56. Socant! Cand am aflat m-am crucit! Va dati seama ca toti membrii comisiei au fost adevarati farmacisti la faza asta ?!

Ei, cu aceeasi cadere, zisera ca Gheorghe Robescu (8,50) - tatal fiului Cristian Robescu de la „Piata de Maramures”, care-a fost acuzat de Furt de presa - e mai bun decat Rodica Pop, obtinatoare a doar 6,25.

La Muzeul de Arta a fost mai usor un pic. Tiberiu Alexa a concurat de unul singur prin galerii, astfel obtinand nota 9,75.

Interesant sau, dar doctorul Alexa a primit 9,75, in timp ce doctorul Ilie Gherhes numai 8,56, in contextul in care un doctorand de meserie a luar cu exact 11 „figuri” mai mult decat el. Motiv pentru care precizia de chirurg a lui Vasile Berci o mai salutam o data!

Domnia sa a dat asigurari presei asupra faptului ca in sedinta de marti a CJ castigatorii vor fi validati.

Coreeect! Numai ca, ne gandim noi, nefarmacisti ca ei fiind, daca cei care au pierdut concursul au facut contestatie, ce facem domle? Anulam o hotarare de CJ? Sau, chiar trerbuie sa ajunga pe aiste scaune ezact aiste persoane?! Ca, daca e asa, nu?!, ne retragem din propozitiune, tata! Ca sa-si poata face linistit jocurile linistite renumitul, recunoscutul jurnalist MI.

Despre cine ie vorba? Cum, nu stiti? Marele Ins, doamnelor si domnilor! C-a reintrat in scena! De ce a facut asta? Gurile rele spun ca pentru ca Gherhes ar fi membru al Partidului Conservator al lui Seresu ministru, iar Viorel Rusu - a carei sotie lucreaza la primaria liberalului stim noi care - ar fi la PD-ul lui Man. De restu, No Commment! deocamdata!