”Joi le-a pus, vineri au disparut”, a spus inspectorul scolar general adjunct, Gheorghe Borovina. Conducerea unitatii de invatamant il scuza pe paznic si spune ca nimeni n-a atentat, vreodata, la aparatura institutiei pe care o pastoreste, iar ceea ce s-a intamplat in noaptea cu pricina fost un accident.

Cu usa in spinare

Potrivit conducerii unitatii de invatamant, intreaga vina a situatiei o poarta firma care a efectuat lucrarea. ”Au montat usile cu balamalele in afara si nu au pus gratii”, spune Viorica Gheorghe. In opinia sa, paznicul nu are nici o vina, pentru ca el a auzit niste zgomote suspecte in apropierea intrarii in scoala, iar el si-a facut rondul mai mult pe acolo.

Aici erau calculatoare, era aparatura de performanta, si nimeni nu si-a inchipuit ca ar exista ceva de furat in zona gradinitei. Supriza a venit, insa, a doua zi, cand cei 55 de prescolari au intrat in gradinita ca-n gara. ”A fost vina constructorului, care, de altfel, a acoperit si paguba si au pus alte usi.

Ei spuneau ca le-au montat corect, dar cum poti sa montezi corect ceva ce poate fi demontat de oricine?”, s-a intrebat Viorica Gheorghe.

Scoala de ”cartier”

Directorul Viorica Gheorghe il contrazice chiar si pe adjunctul Inspectoratului Scolar. In ciuda faptului ca prof. Gheorghe Borovina recunoaste faptul ca Scoala Anton Pann este una cu probleme, directorul Gheorghe se lauda cu elevii sai. ”Lasam birourile deschise, nu exista nici o problema. La noi nu se fura niciodata nimic”, a explicat Gheorghe. Pe de alta parte, prof.

Borovina nu intelege cum s-au putut fura usile in cauza, tinand cont ca primaria Ploiesti plateste un paznic de noapte special pentru Scoala ”Anton Pann”, recunoscuta ca fiind ”teren minat” din cauza numarului mare de rromi care locuiesc in zona.