Pe ordinea de zi a sedintei de astazi figureaza si proiectul privind asocierea Consiliului Judetean Cluj cu institutii publice pentru reabilitarea zonei „Stadionului Municipal Ion Moina“.

Avind in vedere faptul ca reabilitarea stadionului si aducerea lui la standarde internationale presupune cointeresarea tuturor detinatorilor de terenuri din zona, respectiv restructurarea urbana a zonei si un efort financiar substantial, se propune asocierea Consiliului Judetean Cluj cu Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca si Compania Nationala „Apele Romane“.

Potrivit reprezentantilor CJ, aceasta asociatie va atrage, prin licitatie publica, un potential investitor pentru realizarea urmatoarelor obiective: restructurarea urbana a zonei stadionului, realizarea unui stadion de 30.000 de locuri, la standarde internationale, realizarea unui complex comercial de tip Mall, birouri si reabilitarea constructiilor existente, galerii, servicii si dotari rezidentiale, amenajari exterioare, spatii verzi si de petrecere a timpului liber. De asemenea, se vor executa lucrari de regularizare a riului Somesul Mic.

Complexul Sportiv "Stadion Municipal Ion Moina“ a trecut din domeniul public al statului in domeniul public al judetului Cluj prin Hotarirea Guvernului nr. 223 din 10. 02. 2004.

Imobilele intrate in patrimoniul judetului sint: teren de fotbal cu zgura, teren de baschet in suprafata de 17.355 mp, teren de fotbal gazonat, arena sportiva, pista de atletism, tribune cu o capacitate de 27.000 de locuri (tribuna I, tribuna II, peluza) cu spatiile anexe aferente, 6 terenuri de tenis cu zgura si o tribuna de 8.742 mp.

Consiliul Judetean Cluj a demarat si o actiune de chestionare a locuitorilor municipiului privind amplasamentul viitoarei arene. Astfel, au fost fost impartiti 100.000 de fluturasi si a fost deschisa o adresa de mail - stadion_cluj@yahoo.com - unde clujenii au putut sa se pronunte pe aceasta tema. Pina ieri, erau postate peste 500 de mesaje.

Clujenii vor stadion nou in centru

Stadionul Ion Moina trebuie refacut pe actuala locatie."U“ Cluj si orasul Cluj-Napoca merita un stadion european in inima orasului nu la periferie sau in comunele limitrofe haide „U“ - dorin orosan

Stadionul trebuie neaparat consolidat sau reconstruit dar pe aceeasi locatie, nu in alta parte, in nici un caz in afara orasului; Nu!!! Pe locul unde este si acum!!!

Stadionul trebuie modernizat pe actualul amplasament, datorita faptului ca acesta este in centrul de greutate a Clujului, iar zona verde limitrofa are consolidata „vocatia“ de agrement si sport pentru clujeni.

Ginditi-va, prin reducere la absurd, ce o sa apara (ca beton si asfalt) in locul actualului stadion si imprejurimi si impactul negativ asupra clujenilor - Radu Nimigean - proiectant.