Pavilionul de la "Expo Transilvania" din Cluj este pe cale sa se mute din vechea sa locatie, din cartierul Marasti.

Acest lucru se va intampla daca judecatorii vor da castig de cauza in procesul, ajuns la instantele superioare de la Brasov, dintre Consiliul Local Cluj-Napoca si "Expo Transilvania", aflata in subordinea Camerei de Comert, Industrie si Agricultura, pentru terenul pe care este amplasat pavilionul expozitional si imprejurimile folosite.

"Continuam in instante procesul respectiv. Speram ca instantele vor judeca drept", a declarat directorul "Expo Transilvania", Ioan Avram. El a adaugat ca in cazul unui castig in cauza, "Expo Transilvania" va demara imediat lucrarile pentru construirea unui alt pavilion expozitional la standarde internationale.

Daca judecatorii vor da, insa, castig de cauza Consiliului Local, dupa epuizarea tuturor cailor de atac, Ioan Avram a declarat ca exista doua-trei versiuni de locatii pentru mutarea "Expo Transilvania", adica pentru construirea noului complex pavilionar de expozitii, in cateva locuri din vecinatatea orasului, deservite de viitoarea infrastructura rutiera, cum ar fi autostrada sau centurile de ocolire.

Una dintre variante - sustin surse din Consiliul Judetean - ar fi in drumul spre Oradea, in comuna Gilau, unde un vechi castel nobiliar transformat in asezamant social, ar putea fi adaptat, cu spatiul dimprejur, intr-un modern complex expozitional. Daca va pierde procesul, "Expo Transilvania" va mai functiona in actuala locatie doar vreo doi sau trei ani.

Directorul Ioan Avram a mentionat ca 2006 a fost un an de exceptie la "Expo Transilvania", cu un numar record de expozanti si suprafata de desfasurare a targurilor, un an cu rezultate economico-finaciare deosebite. El a mai spus ca anul acesta au realizat un venit de peste 1,15 milioane de euro, cu 15 la suta mai mult decat si-au propus.

Cu un numar-record, de peste 250 de firme venite din intreaga tara, "Expo Transilvania" deschide, incepand de luni, 4 decembrie, Targul cadourilor de iarna, cu o diversitate mare de articole, destinate sarbatorilor si anotimpului hibernal.

"Este o manifestare-maraton din 4 decembrie pana in 17 decembrie, intr-un program care permite oricui vizitarea expozitiei, de la ora 12.00, la ora 20.00, un program care este insotit cu serie de surprize pentru vizitatori.

Capul de afis il tine un concurs cu peste 50 de premii, consistente, cu aparatura electronica, electro-casnica si alte bunuri utile", a adaugat Avram.