Judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au decis punerea in libertate a eonomisei trustului Gazeta din Cluj. Anca Elena Cocut a fost eliberata din detentie dupa o luna de arest preventiv.

Decizia a fost luata pentru ca atributiile de serviciu ale acesteia ar fi fost mai putin importante decat cele ale celorlalti patru manageri de presa arestati. In consecinta, judecatorii de la Curtea de Apel au ajuns la concluzia contabila trustului ar reprezenta un pericol social mai mic.

Totusi, Anca Elena Cocut a primit interdictia de a parasi localitatea in urmatoarele 30 de zile. Ea ramane in continuare inculpata, alaturi de cei patru arestati.

In acest moment, au fost pusi sub acuzare sapte dintre managerii trustului de presa. Doi dintre ei au calitatea de invinuiti.

Dupa gratii se mai afla in acest moment presedintele trustului, Liviu Man, directorul de investigatii, fostul comisar de Politie, Ioan Otel, directorul executiv Aurel Muresan si directorul de marketing Dorel Vidican.

Sunt cercetati in stare de libertate economista Anca Elena Cocut, directorul editorial Memoranda Onac si seful Departamentului de Protectie Interna, Adrian Avarvarei. Cei sapte manageri sunt acuzati ca ar fi santajat o serie de oameni de afaceri, directori de institutii publice si de politicieni din mai multe judete.