Femeia plinge cu sughituri. Nu-si poate stapini lacrimile cind priveste spre casa care se mai tine parca intr-un fir de beton. Totul a inceput in luna iulie, cind o firma s-a apucat de executarea unor lucrari de santier, si au culminat luna trecuta, cind, din cauza sapaturilor la fundatia unei viitoare hale, pamintul de sub casa sa a luat-o la vale.

"Mi-o zis domnu’ Moldovan, dirigintele de santier, ca singur ia masuri si sa faca zidul. Pa urma o inceput sa se rupa pamintu’ si le-am zis sa se opreasca ca sa darima casa“, spune, printre suspine, Olga Tagsorean. Constructorul nu i-a mai vorbit femeii, iar unul dintre muncitorii de pe buldozer a si injurat-o.

Femeia locuieste in casa de 20 de ani, iar in alte doua apartamente locuiesc rude apropiate. Din cauza lucrarilor, usile si ferestrele casei nu se mai inchid, iar imobilul a ramas si fara apa, deoarece conducta de alimentare a fost stricata de utilaje! In plus, a fost afectat si hornul de pe acoperis. „Tre’ sa aducem apa cu galeata de la un vecin. Si io is bolnava de inima, si nu pot cara“, se mai vaita Olga Tagsorean.

Amenda de 1 miliard a fost aplicata firmei Monobloc, de pe strada Triajului, constructorul ilegal. „Ii obligam in regim de urgenta sa faca un zid de sprijin, pentru ca altfel face puscarie. Nu-i mai lasam sa-si faca de cap. Si o sa va despagubeasca pentru toate pagubele produse“, a declarat ieri primarul Emil Boc, prezent la fata locului.

El a mai dispus obtinerea in regim de urgenta a autorizatiilor pentru realizarea racordurilor necesare casei. „Daca toate cele dispuse nu vor fi aplicate in 10 zile, vom sesiza organele de urmarire penala“, a mai spus Boc.

Miliarde pentru ilegalisti

Amenda maxima aplicata ieri pentru lucrarile de pe Bulevardul Muncii nr. 219 a fost a doua de acest fel, dupa cea aplicata in urma cu doua luni pentru constructia ilegala ridicata pe strada Negoiu nr. 16. Aici au fost ridicate trei blocuri fara nici un fel de autorizatie de construire, intr-unul fiind mutati deja oameni. Zona urma sa fie si debransata de la reteaua de electricitate.