Presedintele Consiliului Judetean Timis, Constantin Ostaficiuc, a cerut un control la asocierile pe care fosta conducere a institutiei le-a incheiat de-a lungul anilor cu diferite firme private.

La solicitarea consilierului PRM, Ionut Nasleu, directiile specializate din cadrul CJ trebuie sa analizeze stadiul participatiunilor institutiei in trei situatii: asocierea de la fosta resedinta a lui Nicolae Ceausescu, acum Hotelul "International", asocierea in afacerea cu iz penal "Interporto", si cea cu "Timgaz" Buzias.

Ionut Nasleu (PRM) l-a interpelat pe liderul CJ in principal pentru situatia de la Hotelul "International", cerand chiar rezilierea contractului pentru ca nu au fost indeplinite conditiile decise prin hotarare de Consiliu Judetean in urma cu trei ani si jumatate.

"Pana in 6 iunie 2006, capitalul social al societatii pe actiuni trebuia sa fie marit cu circa 1,14 milioane euro. Nu stiu daca acest lucru s-a intamplat, de aceea cer o verificare a situatiei. Clauzele contractuale prevedeau ca hotelul va deveni unul de 5 stele, iar acest fapt nu s-a intamplat, pentru ca nu am vazut nici o investitie.

In plus, habar nu avem cine din CJ este reprezentant in comisia de cenzori", a declarat Nasleu.

Alesul a anuntat ca pe parcursul saptamanii viitoare va sesiza Departamentul National Anticoruptie Timis pentru a se verifica subevaluarea celor doua spatii cu care CJ a intrat in asociere, pe vremea cand institutia era condusa de social-democratul Dan Ioan Sipos.

"Au dat fostul garaj al partidului, unde sunt sute de metri patrati, si hotelul, ambele aflate in zone bune din oras, la echivalentul a 1,4 milioane de euro, cand o vila in zona centrala a orasului are acelasi pret", a mai spus Nasleu. El a adaugat ca vrea sa afle de ce toate asocierile pe care fosta conducere a administratiei judetene le-a facut cu firme private au fost sortite esecului.

Tender a intretinut vila lui Ceausescu

In urma cu circa sase ani, CJ infiinta SC "Inter Center Service" SRL Timisoara, societate care administra si Hotelul "International". Pentru ca firma nu a reusit sa se puna pe picioare, Consiliul Judetean, condus de Dan Ioan Sipos, a luat hotararea sa gaseasca un partener care sa revigoreze afacerea.

Desi normal era sa fie organizata o licitatie, Consiliul Judetean l-a preferat pe magnatul Ovidiu Tender. Mai mult, alesii s-au opus incheierii afacerii, dar au fost pe loc pusi la punct de Sipos si cei care ii sustineau ideea. "CJ putea sa obtina un pret mai mare. Cu 60 de miliarde lei vechi, echivalentul a 1,6 milioane de euro, poti sa cumperi sase sau sapte apartamente in centrul orasului.

Nu inteleg de ce nu a fost organizata o licitatie pentru a fi gasit cel mai bun partener in aceasta afacere", atrageau atentia consilierii.

Replica lui Sipos a venit imediat: "Tender a venit cu ideea sa facem un hotel de cinci stele in Timisoara. Nu a fost singura societate cu care am purtat discutii, dar proiectul lor a fost cel mai bun. Eu imi asum responsabilitatea asupra acestei asocieri", a spus fostul presedinte al CJ, intrat acum in anonimat.

Dupa ce a pierdut mandatul de la conducerea institutiei, Sipos a fost, o perioada, chiar angajat al lui Tender.