Adjunctul Inspectoratului de Politie de Frontiera din judetul Maramures, Cristian Moisuc, a solicitat cererea de eliberare din functie. "In urma unui raport inaintat Directiei Politiei de Frontiera Radauti, in subordinea careia se afla si Maramuresul, primul adjunct al Politiei de Frontiera a cerut eliberarea din functie, motivand chestiuni personale.

Demisia sa a fost acceptata si de Inspectoratul General al Politiei de Frontiera", a precizat purtatorul de cuvant al IJPF, comisarul-sef Ioan Dunca.

De asemenea, comisarul-sef Petru Tiplea, aflat temporar in concediu medical, a fost inlocuit de la comanda institutiei cu comisarul-sef Mihail Podascu. Schimbarile din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera sunt, insa, nejustificate si nu au nici un temei de factura profesionala - sustin surse din institutie.

In urma cu trei saptamani, alte cinci cadre din functii de comanda s-au pensionat inainte de termen la cerere.

Majoritatea schimbarilor si a pensionarilor au venit din momentul in care la conducerea Directiei Politiei de Frontiera Radauti a venit comisarul-sef Ioan Pop. Acesta a precizat, la numirea sa in functie, ca in cazul care nu va fi multumit de personalul din Maramures, va face schimbarile necesare.

Sindicatul din cadrul Politiei de Frontiera din Satu Mare l-a actionat pe Ioan Pop in judecata pentru desfacerea unor contracte de munca a unor salariati.

Politistii de frontiera din Satu Mare, Maramures si Suceava au marturisit ca Pop, desi a avut realizari pozitive, a creat in randul colegilor stari conflictuale, iar unii au ales de buna voie sa plece din institutii din cauza atmosferei tensionate in care se lucra.