Marian Saniuta, liderul PSD Prahova, a lansat un sir de atacuri fara precedent la adresa sefului sau de partid, Mircea Geoana. Motivul: mai-marele PSD nu a luat in seama niciuna dintre propunerile pe care social-democratii prahoveni le-au facut in cadrul conferintei judetene de sambata.

"Vreau sa-i aduc aminte presedintelui Mircea Geoana ca acest congres nu a fost convocat pentru impartirea dregatoriilor in partid, ci pentru iesirea din 20 la suta. Am fost mandatat in biroul permanent sa declar ca ne opunem federalizarii partidului. Nu suntem de acord sa dam girul unei regionalizari care ar putea duce la federalizare.

Domnule Mircea Geoana, daca sunteti un social-democrat autentic, va rog sa nu mai permiteti, in organizarea viitoare a partidului, parcarea acelorasi jeep-uri ale unor oameni cu cardul pe partea stanga, in sediul central de pe Soseaua Kisellef", a declarat, ieri, Marian Saniuta, presedintele PSD Prahova.

Marian Saniuta a mai precizat chiar ca organizatia judeteana de partid ar putea chiar sa nu participe la congresul PSD din decembrie, in conditiile in care Geoana nu va accepta dialogul. "Un congres bine organizat nu inseamna un congres bine aranjat. E inadmisibil ca, in conditiile actuale, sa se discute, deja, cine si ce posturi de ministru va primi.

In conditiile in care congresul va fi dirijat, aranjat, ne rezervam dreptul de a analiza eventualitatea neparticiparii".

"Il rog pe Mircea Geoana sa isi retraga cadoul pe care l-a facut, zilele trecute. E inadmisibil sa aflam ca unui coleg i-a fost daruita o carte scrisa de Goebles. Este ori o alegere neinspirata, ori o gluma de prost gust. Nu admit trimiteri la opera unui criminal", a mai afirmat Marian Saniuta.