Accidentele rutiere produse in lume fac milioane de victime. Politistii incearca din rasputeri sa previna producerea unor astfel de nenorociri, prin sensibilizarea opiniei publice, in special a conducatorilor de autoturisme. Asa a luat nastere, la nivel mondial, campania „Ginditi inainte de a conduce".

Campania a fost preluata si de Romania si, in cursul zilei de ieri, a debutat si la Sibiu. Ea coincide cu intrarea in vigoare a normelor noului cod rutier.

O noua tentativa

Coplesiti de numarul foarte mare de accidente rutiere care se produc zilnic, unele dintre ele cu urmari deosebit de grave, politistii rutieri isi aduna fortele si mai fac o tentativa de constientizare a opiniei publice cu privire la pericolele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulatie.

In urma cu doua zile a fost lansata si in Romania, de catre Inspectoratul General al Politiei Romane si Automobil Clubul Roman, campania mondiala "Ginditi inainte de a conduce". Campania a fost demarata ieri si de catre Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu.

Masuri moderne

Noua campanie coincide cu intrarea in vigoare a noului cod rutier. "Aceasta campanie de promovare a sigurantei rutiere, desfasurata la nivel mondial, de catre Federatia Internationala a Automobilului, sub genericul «Ginditi inainte de a conduce», cuprinde o suita de propuneri, masuri si activitati de factura moderna ce vizeaza constientizarea conducatorilor de autovehicule in vederea portului centurii de siguranta, a protejarii copiilor din autoturism, a soferului si celorlalti pasageri, implicit a protectiei participantilor la traficul rutier.

Menita sa sensibilizeze conduita preventiva a participantilor la traficul rutier, scopul campaniei reprezinta evitarea consecintelor cumplite ale accidentelor de circulatie", precizeaza sbinsp Luciana Baltes, purtator de cuvint in cadrul IPJ Sibiu.

Politia va recomanda

Ginditi. Puneti-va mereu centura de siguranta.

Ginditi. Intotdeauna utilizati un scaun pentru copil.

Ginditi. Reglati-va tetierele!

Ginditi. Verificati starea pneurilor.

Victimele inconstientei

Un barbat a murit si altul a ajuns in stare grava la spital, miercuri, dupa ce au fost victimele unor evenimente rutiere. Primul accident s-a produs miercuri la prinz, pe raza localitatii Blajel, unde, un barbat aflat in stare avansata de ebrietate s-a angajat in traversarea strazii prin spatele unui camion, prin loc nepermis si fara a se asigura.

A fost lovit de un jeep si a ajuns in stare grava in spital. Cel de-al doilea accident s-a produs pe DN 1, in localitatea Saliste.

Un barbat de 32 de ani s-a angajat in traversarea DN 1 in fuga, fara a se asigura. A fost lovit in plin de un tir marca Iveco si a decedat pe loc.

Politistii le reamintesc pietonilor ca, incepind de astazi, odata cu intrarea in vigoare a noului cod rutier, vor fi trasi la raspundere in conditiile in care accidentul se produce din vina lor, iar soferul implicat a respectat toate regulile de circulatie.