DNA - Serviciul Teritorial Cluj - s-a autosesizat in privinta fostului arhitect sef al Clujului, Adrian Iancu, avand la baza sesizari postate de cetatenii Clujului pe site-ul www.domnuleprimar.ro.

Este vorba despre mai multe sesizari postate de-a lungul anului curent, dar si despre o serie de comentarii postate de clujenii care au avut contacte cu arhitectul sef Adrian Iancu si cu Serviciul de Urbanism al Primariei Cluj.

O parte din sesizari vizeaza abuzuri ale arhitectului, cel putin in conceptia cetatenilor, altele vorbesc despre spaga, mita sau trafic de influenta. Rastimp de mai multe luni, s-au exprimat cele mai diverse opinii legate de Adrian iancu, cetatenii intrebandu-se si despre modul in care arhitectul si-a sporit atat de semnificativ averea.

Crin Bologa, seful DNA Cluj, a confirmat pentru presa informatia potrivit careia DNA a intocmit deja un dosar de cercetare prealabila pe numele lui Iancu, urmand ca, dupa analizarea tuturor detaliilor, sa se inceapa, sau nu, urmarirea penala.

Deocamdata, Adrian Iancu a parasit Primaria Cluj, zice-se, in urma "incetarii raporturilor contractuale si cu acordul partilor". El a fost deja inlocuit, pana la organizarea unui concurs, de Corina Ciuban, angajata a Primariei de pe vremea celui de-al doilea mandat al lui Funar.

Adrian Iancu este, probabil, persoana care a strans cele mai multe antipatii, el purtand adevarate razboaie cu cetatenii obisnuiti care doreau sa-si construiasca locuinte, sa obtina certificate de urbanism etc., in timp ce Clujul geme de constructii ilegale si se confrunta cu serioase incalcari ale tuturor principiilor de urbanism, dar si a normelor elementare din constructii.