Liberalii "platformisti" din Timis se pregatesc de lansarea oficiala a proiectului politic sustinut de Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si Gheorghe Flutur, moment care este planificat pentru data de 9 decembrie.

Pana atunci insa, adeptii Platformei liberale strang randurile in jurul "disidentilor", la care s-a alaturat, oficial, si vicepresedintele filialei timisene a PNL, deputatul Viorel Oancea, urmat de alti peste 600 de adepti.

"Avem comitete de sprijin in toate orasele din Timis si in majoritatea organizatiilor liberale. La Bethausen, de exemplu, toata organizatia ni s-a alaturat in corpore. Drumul nostru este fara intoarcere, iar mesajul nostru este de conciliere cu PNL", a declarat liderul platformistilor din acest judet, Petre Ehegartner.

In timp ce sustinatorii Platformei lui Stolojan discuta cu actualii liberali, Raul Baz, membru al PNTCD, face lobby pe langa colegii sai de partid.

Acesta a declarat ca a lansat doua apeluri in interiorul organizatiei taranistilor: unul pentru membri, pe care i-a invitat sa se inscrie in platforma si sa incerce la randul lor sa aduca alti adepti, iar al doilea apel catre conducerea partidului, pe care i-a invitat sa demareze discutii cu platformistii.

"Este o ocazie istorica pentru acest partid, dupa 7 ani de declin si nu ar trebui sa o piarda. Din cate am inteles ei accepta discutiile cu noi, dar nu vor sa initieze ei un dia-log", a mai spus Baz.

De cealalta parte, vicepresedintele PNTCD, Viorel Sasca, a declarat ca inca nu a reusit sa stea de vorba cu Baz, desi l-a cautat de mai multe ori. "Raul Baz e un simplu membru si nu inteleg pentru ce, deodata, declaratiile sale ar fi atat de importante", a afirmat Sasca.

De asemenea, presedintele taranistilor, primarul din Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, a declarat ca afirmatiile lui Raul Baz nu implica partidul. "Platforma asta scartaie, e o problema interna a PNL, care trebuie rezolvata in interiorul acestui partid. In ceea ce priveste declaratiile celor nemandatati sa le faca in numele partidului, vor suporta consecintele statutului", a afirmat liderul.

La randul sau, presedintele PNL Timis, Liviu Borha, a declarat ca nu poate opri o astfel de initiativa, daca va exista din partea unora dintre membrii partidului, dar daca se va constata ca actiunile lor sunt de destabilizare a partidului, a actului de guvernare si a Aliantei "D.A.", conform statutului, conducerea filialei va analiza situatia.