Ceata si neindeminare

Iacob Cristea (18 ani), elev in clasa a XII-a B la Colegiul Tehnic din Turda, alaturi de Alex Sofian (18 ani), coleg de clasa cu acesta, si Flaviu Moncea (19 ani), elev la Grupul Scolar de Resurse Naturale si Servicii din Turda, au luat Dacia parintilor lui Cristea ieri dimineata, pentru a aduce in oras un prieten din localitatea Ludus, care ii sunase in prealabil sa mearga dupa el.

Nu au ajuns, insa, la destinatie, pentru ca, la intrarea in judetul Mures, masina in care se aflau si pe care Iacob Cristea o conducea fara sa aiba permis de conducere, a intrat intr-un TIR, din cauza neindeminarii in conducere, a cetii si a intunericului. Accidentul rutier s-a produs in jurul orei 5.45, iar cei trei elevi au decedat pe loc.

"La numai 10 metri de la intrarea in judetul Mures, masina condusa de Cristea a intrat pe sensul opus, tamponindu-se frontal cu un TIR tip Mercedes, care tracta o semiremorca, condus regulamentar de Florea Mircea Cosmin, de 28 de ani, din Ludus“, ne-a declarat comisarul-sef Viorel Cazan, seful Serviciului Politiei Rutiere Mures.

Acesta a confirmat faptul ca accidentul s-a produs din cauza neindeminarii in conducere, dar si a con-ditiilor de ceata si intuneric, vizibilitatea fiind de 5 metri.

"Erau baieti de nota 10“

Atit colegii elevilor, cit si conducerile celor doua scoli au fost socati la aflarea vestii tragediei. Colegii de clasa ai lui Iacob Cristea si Alex Sofian au inceput, inca de ieri dimineata, sa stringa bani pentru a ajuta familiile indoliate ale acestora. „Erau niste baieti de nota 10. Iacob, de exemplu, era orfan de tata si muncea, pe linga scoala, pentru a-si ajuta mama“, spune unul dintre colegii de clasa, Narcis Felistean. „Au fost doi copii inteligenti. Nu pot sa spun decit vorbe bune despre ei. Sintem socati de ce s-a intimplat!“, ne-a declarat ieri diriginta clasei a XII-a B de la Colegiul Tehnic din Turda, Ancuta Coldis. Rudele si prietenii asteapta ca trupurile celor trei sa fie aduse acasa.

O alta cauza: masina foarte uzata

Comisarul-sef Viorel Cazan a mai mentionat ieri faptul ca numarul mare de victime se datoreaza, in mare parte, dotarii improprii a autovehiculului, existind posibilitatea ca acesta sa nu fi avut nici sistem de iluminare. „Era o masina veche, din ‘92“, a declarat comisarul.

El nu a putut oferi informatii legate de alcoolemia soferului decedat, spunind ca aceasta se va stabili in urma necropsiei, ce va fi realizata in cursul zilei de azi.