Sibienii vor plati 27.952 RON (aproape 300 de milioane de lei vechi) din bugetul public datorita unui proces pe care administratia publica l-a pierdut. Ca o eschiva de ultima ora, consilierii locali ai Sibiului au votat, in unanimitate, ca banii sa fie platiti de catre Serviciul Public Administratia Pietelor.

Povestea in urma careia consilierii locali ai Sibiului au votat in unanimitate ca din banii publici ai Sibiului sa fie platiti 27.952 RON incepe inca din 1994, cand SC Adis SRL a inchiriat de la GETESIB un spatiu sanitar public situat in Piata Rahova. In acea perioada, spatiile sanitare erau administrate de SC Getesib.

In anii urmatori, Consiliul Local a decis ca aceste spatii sanitare sa treaca in administrarea Consiliului, decizie care s-a lasat cu cu procese incheiate abia in martie 1997, cand SC Getesib a incheiat un proces de predare-primire a spatiilor sanitare.

De la 30 la 228 de milioane despagubiri

"In anul 1994, s-a incheiat contractul de locatie a gestiunii nr. 178, prin care SC Getesib SA, locator, preda gestiunea, exploatarea, intrebuintarea WC public situat in P-ta Rahovei catre SC Adis SRL. Termenul locatiei a fost de 1 an. In anul 1999, se incheie act aditional 1141/1999 , la contractul de loca'ie a gestiunii nr. 178/1994, prin care SC Getesib SA prelungeste termenul contractului din 1.01.1997, pana in 1.01.1997”, sta scris in sentinta civila a Tribunalului Sibiu din septembrie 2003. Cum la acea data Getesib-ul nu mai avea in administrare respectivul spatiu, inchirirea acestuia pare si mai absurda.

Cu toate acestea, contractul de inchiriere a functionat, langa WC a aparut si Snack Bar-ul, iar in 2002, Serviciul de Administrare a Pietelor a luat decizia de a-i evacua pe cei de la SC Adis SRL. Acestia din urma au cerut ca pentru evacuarea spatiului sa primeasca 30 de milioane de lei vechi, pentru investitiile facute asupra spatiului respectiv.

De la cele 30 de milioane, instanta a decis ca sumele necesare despagubirii celor de la SC Adis pentru investitiile facute sunt de aproximativ 228 de milioane de lei vechi. De asemenea, a decis ca cei de la SC Adis sa evacueze spatiul.

Cu executorul la usa

Sentinta Tribunalului Sibiu a fost atacata cu recurs la Curtea de Apel de la Alba de Primaria Sibiu. Dupa cum sta in obiceiul avocatilor administratiei locale, la recurs nu s-au prezentat, la nici una din cele doua infatisari.

Prin urmare, in februarie 2006, judecatorii de la Alba au mentinut decizia Tribunalului de la Sibiu de a obliga Primaria Sibiu sa plateasca cele 228 de milioane de lei vechi.

Urmatoarea miscare a celor de la SC Adis SRL a fost sa trimita, in august, un executor judecatoresc (Felician Tatu) pe urmele Primariei. Suma totala ceruta de acesta este de 17.952,95 RON, suma aprobata saptamana trecuta si de catre consilierii locali.

Numai ca, trecand peste hotararea judecatoreasca ce prevede ca acesti bani sa fie platiti de Municipiul Sibiu, reprezentantii Primariei au mutat aceasta suma pe bugetul Serviciului Public Administratia Pietelor.

"Consideram ca aceasta suma trebuie sa o plateasca Serviciul Public Administratia Pietelor, deoarece prerogativa administrarii imobilului Snack Bar si WC public, situat in Piata Rahobei din Sibiu apartine acestui serviciu”, sta scris in raportul pe care consilierii locali l-au primit in sedinta de saptamana trecuta.

Raportul nu este semnat de viceprimarul Eugen Cioruga, avand semnaturile directorului Administratiei publice locale, Gabriela Mihailescu, directorului Directiei Economice, Viorica Bandescu, si a sefului Serviciului juridic, Dorin Nistor.

Serviciul Administratia Pietelor este in proces cu SC Adis SRL, deoarece din 2002, de la inceperea procesului de evacuare, acestia nu au mai platit chiria.