Directia Generala Anticoruptie Sibiu a reusit sa duca la bun sfarsit un flagrant ce urmarea sa demonstreze un caz de trafic de influenta in care era implicat un cadru al Inspectoratului de Politie al Judetului Sibiu. Agentul Nicolae V. a fost prins in momentul in care primea 100 RON drept mita pentru a cerceta in amanunt un anume caz.

De ziua sa...

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie au aflat de cazul cu pricina in 29 noiembrie, chiar de la omul caruia politistul ii ceruse bani. Cetateanul curajos le-a povestit procurorilor ca a facut, cu doua zile inainte, o reclamatie la politie. Agentul de politie l-a sfatuit la momentul respectiva sa formuleze o sesizare in scris.

Mai mult decat atat, pentru a-si arata bunavointa, politistul l-a si ajutat sa isi redacteze plangerea. Imediat dupa ce a inregistrat cauza in dosarele politiei, Nicolae V. i-a cerut si numarul de telefon, pentru a-l putea contacta in cel mai scurt timp. Politistul i-a promis ca ii va rezolva solicitarea in cel mai scurt timp.

Cateva ore mai tarziu, reclamantul a si primit telefonul mult asteptat, insa pentru cu totul altceva. Agentul de politie i-a spus verde in fata ca are nevoie de 50 de euro, pentru ca urmeaza ziua lui si are nevoie de bani. In schimbul valutei, politistul i-a promis ca ii va rezolva favorabil plangerea.

Sibianul a inceput atunci sa traga de timp si s-a plans agentului de politie ca nu are atatia bani si ca ii poate oferi maxim 100 de lei noi.

Procurorii pe fir

Imediat cum a inchis telefonul, barbatul s-a dus direct la procurorii anticoruptie. Le-a povestit toate cele petrecute si impreuna, au decis sa organizeze un flagrant. Oamenii legii au marcat cu substanta fluorescenta bancnota ce urma sa ajunga in mainile agentului de politie, care a muscat momeala si a fost prins in fapt. Pentru el se anunta acum zile negre.

Procurorii il cerceteaza in stare de libertate pentru infractiunea de trafic de influenta.