Proiectul de modernizare a Aeroportului Sibiu a mai facut un pas inainte. Reconditionarea pistei si a caii de rulare a fost finalizata la sfarsitul saptamanii trecute. Din cauza deteriorarilor la nivelul stratului de beton, au fost necesare lucrari de colmatare a rosturilor de contractie si dilatatie, precum si inlocuirea unor dale de pe suprafata pistei.

"Cu toate ca pista actuala va fi demolata si complet refacuta, a fost nevoie de o interventie pentru perioada cat va mai fi in functiune”, explica Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean.

Schimb prelungit

Deoarece calea de rulare avea denivelari, specialistii au propus reconditionarea prin turnarea unui strat de asfalt. Din cauza ca lucrarile au fost executate la sfarsitul saptamanii trecute, cateva zboruri au fost anulate. “Trei zboruri ale companiei Carpatair, cinci ale companiei TAROM si doua ale Austrian Airlines au fost preluate de aeroporturile din Cluj Napoca si Targu Mures.

Pista si calea de rulare au fost redate circulatiei luni, 27 noiembrie”, spune Ioana Capatana. Valoarea lucrarilor la pista si la calea de rulare se ridica la aproximativ 110.000 euro. In prezent, continua lucrarile la cladiri, iar concomitent se construieste terminalul, la care s-a turnat placa de baza, turnul de control, cladirea de pompieri si alte anexe.

Pentru avansarea lucrarilor, constructorul terminalului a luat masura de a lucra in schimb prelungit.