La o zi dupa ce Ziarul de Sibiu anunta semnele schimbarii in reteaua Univers’all, conducerea lantului de magazine a confirmat, in presa centrala vanzarea retelei. Magazinul de la Sibiu a fost vandut catre CDE Interex, parte a grupului francez Intermarche.

Aparitia concurentei puternice din partea unor retaileri internationali se pare ca a cauzat pierderi insurmontabile in cadrul Univers’all. Potrvit declaratiilor facute de omul de afaceri Razvan Petrovici, proprietarul retelei de magazine Univers’all, acesta ar fi principalul motiv al vanzarii retelei.

"Deschiderea unor magazine internationale ne-a redus foarte mult vanzarile si am inceput sa pierdem bani. In plus, aceasta ne-a impiedicat sa ne achitam datoriile catre furnizori si, la o saptamana dupa ce am preluat functia de administrator al firmei, am decis inchiderea magazinelor, pe care le vom vinde", a declarat Petrovici pentru Ziarul Financiar.

Din informatiile existente, confirmate partial si de ZF, mai rezulta ca prima tranzactie cu un magazin Univers'all a vizat operatiunile si spatiul comercial din Sibiu, care au fost achizitionate de CDE Interex, parte a grupului francez Intermarche, pentru aproximativ 4 milioane de euro.

Cu o zi inainte de declaratiile facute de Petrovici, directorul magazinului Univers’all din Sibiu, Cristian Pana, sustine ca totul este in ordine la Sibiu si ca vanzarile magazinului sunt putin afectate de sosirea in zona a unor actori importanti pe piata de retail gen Real Hypermarket.

“Din punct de vedere al vanzarilor am fost putin afectati, iar din punct de vedere al clientilor, mai putin”, a aratat directorul supermarketului Univers’all Sibiu.

Pe de alta parte, Razvan Petrovici anunta vanzarea tuturor magazinelor pana la sfarsitul anului, estimand incasari din aceasta vanzare de circa 20 de milioane de euro. Petrovici estimeaza datoriile societatii la sfarsitul lunii trecute la circa 48 mil. de lei (circa 13 milioane de euro).

Pana in prezent, au fost inchise deja supermarketurile Univers'all din Iasi, Constanta, Timisoara, Targu-Mures, Suceava, Tarnaveni, Sighisoara si Sfantu Gheorghe.

Univers'all Trading Romania, proprietarul lantului de magazine, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 36 mil. euro (130 mil. lei), potrivit datelor Ministerului Finantelor.

Francezii fac tot magazin alimentar

CDE Interex, parte a grupului francez Intermarche, a deschis primul magazin din tara la Ploiesti. Interex mai este prezent in Ramnicu-Valcea, Targu-Jiu, Focsani, Satu Mare si Giurgiu. Grupul, care se pare ca a preluat magazinul Univers’all din Sibiu, isi bazeaza activitatile tot pe vanzarea de produse alimentare.

Cel mai probabil, magazinul Univers’all de la Sibiu va trece printr-un proces de rebranduire, dupa modelul celui din Sfantu Gheorghe, unde, in plus, conducerea a anuntat ca nu se vor face disponibilizari.