Lucrarile de modernizare din sectiile celei mai mari unitati spitalicesti din judet se apropie de finalizare. Potrivit conducerii Spitalului Clinic Judetean Sibiu aceastea vor fi gata pana la sfarsitul anului.

Lucrarile au scos din bugetul insititutiei cateva miliarde de lei vechi. La finalul acestor lucrari, opt sectii ale Spitalului Clinic Judetean vor avea o noua fata. Conducerea spitalului sustine ca lucrarile din Serviciul de Primiri Urgente vor fi gata in maxim doua saptamani si vor scoate din buget in jur de 1,5 miliarde de lei.

Pe langa lucrarile de renovare care se desfasoara aici, serviciul va fi recompartimentat.

Printre primii

In sectia de primiri urgente vor fi realizate module speciale pentru ingrijirea bolnavilor si se va amenaja un spatiu separat pentru resuscitare. Lucrarile de modernizare vor fi facute in conformitate cu normele europene in materie.Conducerea spitalului sibian a fost printre primele din tara care au demarat lucrarile de modernizare a Serviciului de Primiri Urgente.

Valoarea aparaturii medicale care va ajunge aici prin programul stabilit de Banca Mondiala cu Ministerul Sanatatii a fost estimata la 500.000 de euro. « Pana la sfarsitul acestei saptamani va fi montata aparatura de radiologie iar partea de pardoseala va fi gata saptamana viitoare. Inca nu stim sigur cand vom primi aparatura pentru Urgenta.

Probabil ca vom fi cuprinsi in cea de-a doua transa, anul viitor », sustine Horatiu Cojocaru, directorul economic al Spitalului Clinic Judetean.

Cele 17 unitati de primire urgente care au primit echipamente noi in acest an sunt: Spitalul Judetean Arad, Spitalul Judetean Bihor, Spitalul Judetean Cluj, Spitalul Judetean Dolj, Spitalul Judetean Galati, Spitalul Judetean Hunedoara, Spitalul Judetean Iasi, Spitalul Judetean Mures, Spitalul Judetean Neamt, Spitalul Judetean Timis si spitalele de copii din Galati, Timis si Bihor, dar si unitatile medicale bucurestene, precum Spitalul de Pediatrie "Maria Skolodowska Curie", Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Spitalul Universitar de Urgenta si Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti.

2 miliarde pentru chirurgie

Astfel, la sfarsitul anului vor fi renovate complet: chirurgia, etajul I de la terapie intensiva, subsolul de la dermatologie, radiologie, urologie, chirurgie II, urgenta si ambulatoriul de specialitate si chirurgie plastica. Renovarea sectiei Chirurgie II va costa in jur de doua miliarde de lei. „La chirurgie II lucrarile sunt aproape gata. Mai e un oficiu si holul la Radiologie.

In maxim trei saptamani cred ca vom termina lucrul si aici. La urologie ne apropiem de jumatatea lucrarilor. Zilele urmatoare o sa incepem lucrarile la incalzirea centrala in sectia Medicala. Aici vor fi montate mai mult de 200 de calorifere si peste 3000 de m de teava. In momentul de fata inca mai negociem contractul cu executantul lucrarii.

Cazanele care vor fi montate aici vor rezolva si problemele pe care le avem la fizioterapie. Cu ajutorul unui boiler de acumulare se va putea asigura necesarul de apa calda de aici”, mai spune Horatiu Cojocaru.