La mijlocul saptamanii trecute a avut loc sedinta ordinara a Consiliului Judetean Cluj (CJ). Elementul de noutate al acestei sedinte l-a constituit faptul ca aceasta s-a desfasurat in limitele bunului simt, spre deosebire de precedenta, cand toti consilierii PSD au parasit sala din cauza bannerului portocaliu inscriptionat cu Consiliul Judetean Cluj.

Luand act de cererile consilierilor PSD, presedintele CJ Cluj, Marius Nicoara, a dispus schimbarea culorii bannerului, designerii desemnati de CJ inlocuind portocaliul Aliantei cu albastru deschis. Asta desi albastrul a fost culoarea folosita in campania electorala de PSD.

Fara ca banner-ul nou-nout sa mai supere pe cineva, consilierii judeteni trecut la dezbaterea proiectelor atat de importante pentru judet.

La sedinta de consiliu au fost prezenti 28 de consilieri din totalul de 37. Pe ordinea de zi a sedintei CJ au fost 25 de proiecte de hotarare. Cel mai aprins punct de pe ordinea de zi l-a reprezentat cel privind situatia stadionului “Ion Moina”.

Soarta stadionul va cadea in sarcina unei comisii formata din consilieri judeteni care va avea ca scop elaborarea unei strategii clare referitoare la stadionul municipal. Presedintele CJ, Marius Nicoara, a depus un amendament la proiectul de hotarare prin care acorda un termen de 60 de zile pentru ca respectiva comisie sa elaboreze intreaga strategie pentru stadion.

Comisia trebuie sa termine proiectul, acesta urmand a fi votat in plenul CJ, iar lucrarile la stadion sa inceapa din primavara lui 2007.

Alt proiect care a aprins spiritele in sala de consiliu a fost cel referitor la modificarea componentei consiliilor de administratie la SC Univers T SA, SC Tetarom SA, Regia Autonoma a Drumurilor Judetene Cluj (RADJ) si Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP) a judetului Cluj, regii aflate in subordinea Consiliului Judetean Cluj.

Initiatorii proiectului, consilierii PRM Petru Gus si Vasile Ilies au cerut prin acest proiect demiterea fostilor consilieri alesi pe listele PRM, care au migrat la Partidul Conservator (PC), din functiile pe care le detin in consiliile de administratie a respectivelor regi sau societati comerciale aflate in subordinea CJ.

Motivul pe care l-au invocat initiatorii proiectului a fost ca actualii consilieri PC ar fi incompatibili cu respectivele functii deoarece au schimbat formatiunea politica care i-a propulsat in functiile de consilieri judeteni si membri ai respectivelor consilii de administratie.

Totusi, proiectul nu a fost aprobat, sase consilieri fiind “pentru”, 10 “impotriva”, si 12 consilieri abtinandu-se de la vot. Asa cum era de asteptat lupta politica dintre consilieri nu a putut fi lasata la o parte, principalii protagonisti ai certurilor din sedinta CJ de saptamana trecuta fiind, ca de obicei, consilierul PSD, Dan Canta si consilierul PD Steluta Cataniciu.

Consilierul PSD a facut mai multe remarci, pe care Steluta Cataniciu le-a considerat calomniatoare, aceasta din urma cerandu-i lui Nicoara sa-l sanctioneze pe consilierul PSD. Nicoara a promis ca se va gandi la o sanctiune pentru consilierul PSD.