Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, i-a cerut, luni, prefectului judetului, Gavril Popescu, sa "se obisnuiasca cu functia", in caz contrar acesta urmand a fi revocat din pozitia pe care o ocupa. Declaratia primarului a fost facuta dupa ce reprezentantul Guvernului in teritoriu a spus ca sistemul de parcare este binevenit, dar pretul este prea mare.

In replica, primarul PD Gheorghe Falca a spus ca Popescu nu are calitatea sa faca asemenea declaratii. "Domnul prefect nu are astfel de atributii, ca sa faca declaratii de oportunitate. El, cand era om politic si a votat sistemul "Parktronic", a votat un pret mai mare si un sistem prost", a mai afirmat edilul, facand aluzie la mandatul de consilier local PNL pe care Popescu l-a detinut intre 2000 si 2004.

Primaria a reintrodus, in 21 noiembrie, sistemul de parcare cu plata in mai multe zone centrale ale municipiului, dupa ce timp de doi ani acesta a fost suspendat. Conform Regulamentului de organizare si functionare, pentru o ora de stationare in centrul orasului se va achita 1 RON.

Noul sistem de parcare cu plata, numit "ParkAr", a fost pus in aplicare pe 46 de strazi din municipiu si va oferi 1.800 de locuri de parcare.