Incepand cu acest numar, dam startul unei colaborari cu diferiti designeri vestimentari ce vor stabili care oameni politici stiu sa se imbrace in ton cu ultimele tendinte si care sunt cei care mai au de lucrat in ceea ce priveste stilul vestimentar adoptat. Fie ca este vorba despre pantaloni, fuste sau camasi, un lucru e sigur si anume ca se poarta bunul gust.

Mai mult, calitatea de oameni publici ar trebuie sa oblige politicienii clujeni sa apeleze din cand in cand la ajutorul unui stilist.

Astfel, intr-o ordine aleatorie, Adina Abrudan, vicepresedintele PSD Cluj, Horea Uioreanu, deputat PNL, viceprimarul Clujului Adrian Popa, consilierul local Maria Dulca si presedintele PSD Cluj, Ioan Rus, sunt primii politicieni analizati din prisma look-ului abordat.

Astfel, cel mai bine imbracat politician al saptamanii este Abrudan, urmat de Uioreanu si Geoana, mentiunea revenind viceprimarului Popa, care trebuie insa sa fie mai atent pe viitor.

Politica, ingrijita si rafinata

Alexandra Nedelea este studenta in anul IV la Facultatea de Arte Plastice “Ion Andreescu“ din Cluj-Napoca. De-a lungul timpului, Alexandra a participat la diverse olimpiade, tabere de creatie si expozitii, putandu-se mandri cu numeroase premii in ceea ce priveste arta vestimentara.

In prezent, ea se pregateste pentru a-si lansa o colectie vestimentara ce are ca target persoanele cu varsta cuprinsa intre 20 si 35 de ani.

Pentru ca a participat la multe expozitii a caror tema a fost caricatura oamenilor politici, a ilustrat trei carti de colorat, o carte de povesti si se poate mandri cu lansarea unei colectii vestimentare pentru copii, Alexandra a acceptat provocarea de a descrie si totodata de a critica stilul vestimentar al politicienilor clujeni.

“La Adina Abrudan am apreciat faptul ca incearca sa fie in tendinte si pare preocupata de moda. Exista unele elemente care sunt plasate eronat insa care pot fi corectate foarte usor. In ceea ce priveste look-ul, acesta este unul ingrijit si rafinat. Ma bucur sa vad ca a ales culorile care sunt in tendinte.

Mai mult, apreciez faptul ca incearca sa-si invioreze tinuta cu ceasul extrem de fin, insa ar trebui sa fie putin mai indrazneata si sa poarte culoarea rosie. I-as propune sa renunte la sacou, si sa-l inlocuieasca cu un jerseu foarte lung de genul unei rochite cu umerii foarte coborati iar pe dedesubt sa poarte o camasa clasica.

Mai departe, in talie ar trebui sa poarte o curea foarte lata care sa ii sublinieze silueta iar in partea de jos niste pantaloni foarte stramti. Pentru a da un aer mai deosebit tinutei i-as sugera sa poarte niste margele rosii de dimensiuni mari si o geanta supradimensionala, care este foarte practica”, sustine Alexandra.

Politicieni, se poate si mai bine!

Nu acelasi look il are insa si viceprimarul Adi Popa, care alege sa onoreze invitatiile unor evenimente publice fara sa se barbiereasca, lucru care denota lipsa de respect fata de sine si fata de cei cu care interactioneaza. “Maria Dulca atrage atentia datorita unui look putin neglijent dar care poate fi justificat si corectat.

Apreciez faptul ca este preocupata de eleganta si cred ca i se potriveste stilul vestimentar pe care si l-a ales, insa as prefera sa vad costume mai rafinate care sa ii scoata in evidenta frumusetea dar si eleganta. Poate ca ar trebui sa incerce si alte piese vestimentare, nu trebuie sa se rezume doar la deux piece-uri.

Pantalonii cu talie foarte inalta si camasile cu maneci bufante se incadreaza in tendinte si cred ca i-ar veni foarte bine. De asemenea, i-as sugera sa opteze pentru nuante de bej, gri si maro avand in vedere culoarea parului si a tenului. Negrul ii aspreste putin trasaturile si nu cred ca este cea mai fericita varianta, la fel si cizmele albe, care nu se mai poarta de ceva timp.

In concluzie, un stil destul de dragut, insa care mai are nevoie de unele imbunatatiri”, este de parere Alexandra. Mai departe, deputatul Horea Uioreanu se remarca printr-o tinuta clasica dar totodata lejera, care il avantajeaza si ii scoate in evidenta trasaturile fetei, cu alte cuvinte este o prezenta agreabila. Ioan Rus primeste si el aprecieri pozitive.

“Presedintele PSD Cluj este un om destul de elegant, iar costumul ales este unul destul de fin. Cu toate acestea, ar fi trebuit sa poarte un sacou putin mai scurt, deoarece dansul este oricum mic de statura”, sustine stilistul.

In ceea ce priveste sezonul toamna-iarna, se poarta culorile verde, rosu, mov si nonculorile vesnic la moda alb si negru. De altfel, acest sezon este extreme de permisibil si care impaca toate preferintele, fie ele geometrice, luxuriante sau in care predomina blana sau pielea.

Astfel, atata timp cat fiecare e liber sa isi aleaga ce i se potriveste si se incadreaza automat in tendintele modei, politicienii clujeni nu au nici o sansa sa scape netaxati de ochiul critic al designer-ului nostru.

Cu toate ca nu ne asteptam sa ii vedem purtand outfit-uri marca Prada, Balenciaga sau Versace, ei sunt imaginea si oglinda fiecaruia dintre noi prin simplu fapt ca ne reprezinta interesele. Pe de o parte, unele figuri prezente pe scena politica clujeana apeleaza la hainele create de Dorin Negrau, pe cand altele nu sunt capabile sa deosebeasca bunul gust de kitsch.

Mai mult, potrivit Alexandrei, politicienii ar trebui sa uite clasicul sacou negru, care este demodat. Doamnele ar trebui sa se inspire de la colectiile indraznete marca Gucci si Valentino si pe plan national de la Elena Udrea.