Asa cum se intampla de o buna bucata de timp, consilierii judeteni nu reusesc sa se adune din punct de vedere mental pentru sedinte, preferand sa se implice in jocuri politice, pierzand timpul cu atacuri de tipul “rosii” versus “portocalii”, in detrimentul problemelor judetului.

Grupul PSD, Danut Canta, Serban Gratian si Liviu Medrea, a reusit sa obtina de cateva ori amanarea unor proiecte importante pentru comunitate. In aceasta saptamana, ei nu s-au dezmintit, creand din nou rumoare, nervi, rasete sau chiar momente penibile. Cum Emil Boc nu era in sala, Steluta Cataniciu - consilier judetean din partea PD, a fost tinta directa a lui Canta pe toata durata sedintei.

Pe de o parte, grupul consilierilor PSD ii cereau sa raspunda pentru plimbarile primarului Emil Boc la Bucuresti, iar pe de alta parte, Cataniciu sustinea ca PSD face scandal doar pentru a da subiecte presei si deci, a creea valva inutila.

Ca la nebuni!

Intr-un colt se aflau “gica-contra” din PSD, gata sa intervina pe marginea oricarui subiect, avand pe deasupra si pretentia ca secretariatul institutiei sa reproduca in procesul verbal cuvant cu cuvant speech-urile lor. In celalalt colt, membrii PD pareau plictisiti de atacurile lansate impotriva lor.

Daca pana acum membrii Aliantei se abtineau sa intre in jocurile opozitiei, de aceasta data au pus piciorul in prag prin vocea consilierului Cataniciu, care i-a cerut lui Nicoara sa il oblige pe Canta sa renunte la jigniri sau alte comentarii tendentioase. Prins la mijloc intre cele doua tabere, Nicoara pierde si el timpul aiurea, fiind nevoit sa tina adevarate lectii de dirigentie.

In 2009 vom avea Stadion

Discutiile pe tema subiectului “Ion Moina” au fost inca de la bun inceput extrem de sensibile. Fie din mandrie personala, locala sau chiar judeteana, proiectul ce viza asocierea cu institutiile publice care detin terenuri in jurul stadionului “Moina” in vederea demararii unui proiect de reamenajare sau reconstructie, ramanea blocat la stadiu de dezbatere.

In cadrul sedintei din noiembrie, consilierii judeteni s-au pus de acord in privinta stadionului. Comisia CJ Cluj a decis sa astepte 60 de zile o decizie din parte Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, dupa care va demara proiectul pe terenurile detinute de CJ alaturi de institutiile care vor mai decide sa i se alature.

Discutiile privind stadionului “Ion Moina” au inceput in 2003, cand Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca a realizat un studiu de fezabilitate privind modernizarea stadionului. Potrivit acestuia, era necesara a investitie de sapte milioane de euro. Cum CJ detine doar terenul de sub stadion si o mica parte de langa el, propunerea de asociere a fost votata in unanimitate.

Daca in februarie 2007 va fi organizata o licitatie si daca se va stabili si suma care va reveni stadionului din bugetul pe anul 2007, Nicoara a declarat ca in primavara anului viitor vor putea demara lucrarile la stadion. Cu alte cuvinte, Clujul va avea un stadion nou in doi ani, cu sau fara implicarea primariei.