"Ti-e lene, ti-e frig, esti obosit(a) sau pur si simplu nu ai chef sa mergi la cumparaturi? Facem noi asta pentru tine. Iti facem cumparaturile in cel mai scurt timp, la orice magazin din zona Zorilor. Toate acestea pentru un comision foarte mic (0,5-2 lei). Plata se face in camera dumneavoastra si oferim bonul fiscal de la magazin pentru verificare.

Apelati cu incredere la serviciile noastre. Zilnic intre 10 dimineata si 2 noaptea“. Asa arata afisele pe care Andrei, student in anul III la Constructii, le-a impartit prin caminele din „Obs“ pentru a face cunoscut serviciul "Comanda Ta“. Ideea i-a venit cu citeva saptamini in urma.

"Stateam intr-o zi in pat, fiindu-mi lene sa ma duc pina la magazin, si imi inchipuiam cit de bine mi-ar fi sa dau un telefon si sa imi aduca cineva cumparaturile. Atunci m-am gindit: de ce sa nu fac eu asta pentru altii si sa cistig ceva de acolo?“, povesteste, amuzat, Andrei.

In trei saptamini a avut profit peste 3 milioane de lei vechi, in conditiile in care timpul efectiv alocat afacerii nu depaseste doua ore pe zi. Andrei onoreaza 10-15 co-menzi pe zi. Cind nu are timp sau e ocupat, lasa "Comanda“ pe miinile unui coleg de camera. "Suma pe care o cistiga cind ma inlocuieste ii revine in totalitate. Nu-i percep nici un comision pentru ei“, zimbeste Andrei.

Prima comanda pe care a efectuat-o a fost un pachet de tigari. L-a cumparat pe banii sai. Lucrurile au inceput sa mearga bine si a reusit sa puna deoparte un fond pentru cumparaturi. Marea majoritate a comenzilor pe care le face o reprezinta alimentele si berea. "Am fost nevoit o data sa car doua lazi de bere dintr-un supermarket. In rest, lumea nu se sfieste sa comande.

Am cum-parat o data ceva pentru calculatorul unui tip, cineva m-a trimis sa-i cumpar un tran-dafir rosu pentru prietena lui. Comenzile sint destul de di-verse. Predomina totusi be-rea, mai ales in weekend-uri“, mai spune studentul.

Lumea il contacteaza pe chat - are peste 130 de contacte, din care peste jumatate ii sint clienti fideli. In prezent, are un site in constructie si planuieste sa isi deschida un magazin virtual, poate chiar sa colaboreze cu niste firme pentru publicitate. "Sper ca in viitor sa imi deschid o firma cu acte in regula in domeniul acesta. E chiar mai bine decit sa ma angajez“, conchide Andrei.