Ultima sedinta a Consiliului Judetean a scos in evidenta si unele idei la care alesii sibienilor par ca nu au cugetat indeajuns. Una dintre ele este aceea de a amenaja centura ocolitoare a Sibiului.

Ideea apartine consilierului judetean Iosif K?ber, ales din partea FDGR. Intr-un moment de respiro al sedintei, acesta a venit cu o propunere care, in opinia lui, ar decongestiona traficul turistic de anul viitor - cum centura ocolitoare nu va fi gata, oricum, la timp, in zona Gusterita sa fie transformata in parcare.

„Acolo sa parcheze toti turistii care vin cu autocarul sau cu masina proprie, iar de acolo sa fie transportati in centru cu autobuzele orasului”, a detaliat K?ber. Mai mult, daca ideea sa nu ar fi aplicata, K?ber crede ca succesul turistic al anului viitor va fi pus in pericol. „Daca nu se face asa ceva, succesul va fi un fiasco si altii nu vor mai veni niciodata la Sibiu.

Centura nu va fi gata nici in 2010, de aceea cred ca trebuie o parcare in Gusterita”, a adaugat consilierul judetean.

Pentru a-i contracara propunerea, consilierul judetean Sorin Serbu, in acelasi timp directorul Inspectoratului in Constructii, a sustinut ca nu pot dispune de o lucrare, chiar in constructie, care nu este a lor. „Si nu putem amenaja o parcare pe o autostrada sau pe o centura ocolitoare. Proiecte de acest gen nu tin de competenta noastra.

Si, o astfel de parcare care poate fi utilizata de turisti poate fi cea din fata magazinului Real”, a contracarat Serbu. Pana la sfarsitul sedintei, consilierul FDGR nu s-a aratat convins de faptul ca propunerea sa nu este una viabila. (T.D.)