Sibienii vor putea schia inca din aceasta iarna, pe timp de zi sau „in nocturna, pe o partie de „baby ski”, amenajata in imediata apropiere a localitatii Gura Raului, dupa cum promit autoritatile locale.

Partia de ski este un proiect realizat in comun de Primaria Gura Raului si firma Baby Ski, detinuta de persoane fizice din localitate. Proiectul este evaluat la putin peste 100.000 de lei, iar lucrarile sunt in desfasurare. Partia va avea, in prima faza, o lungime de circa 400 de metri, urmand sa fie prelungita, ulterior, pana la 2 kilometri.

Sibienii vor putea schia „in nocturna”, autoritatile montand in aceste zile stalpii de lumina pe traseul partiei.

Potrivit primarului din localitate, Ioan Dutu, la baza partiei vor fi amenajate chioscuri provizorii unde vizitatorii sa poata bea un ceai sau sa se odihneasca la o gustare. „Asteptam sibienii sa schieze la Gura Raului inca din aceast sfarsit de an. Timpul ne ajuta sa derulam lucrarile si speram sa le finalizam, pana de Craciun.

Pe partie pot schia tinerii copii insotisi de parinti, incepatroi si adulti cu experienta. Este o zona de agreement care sigura va fi pe placul multora”, a declarat Ioan Dutu.

Partia de ski va fi administrata in comun de firma Baby Ski si de Primaria Gura Raului. Acestea vor semna un contract de participatiune. „Cota de participare inca nu am stabilit-o, urmand ca dupa definitivarea unor calcule sa stabilim cat va castiga fiecare parte din administrarea partiei”, precizeaza Ioan Dutu.

Terenuri pentru pensiuni sau restaurante

Autoritatile estimeaza ca partia de ski va deveni un catalizator de investitii in zona. Un prim efect al amenajarii si darii in functiune a partiei va fi constructia, in apropiere, a unor facilitati comercial-turistice. Cu alte cuvinte, autoritatile pregatesc calea pentru dezvoltarea unor pensiuni, magazine sau restaurante, in zona.

In acest sens, Primaria intentioneaza sa organizeze, anul viitor, o lictatie pentru vanzarea mai multor terenuri din zona partiei de ski. „Deocamdata, punem la punct detaliile legate de terenuri. Avem hotararea Consiliului Local, dar mai multe detalii vom putea oferi anul viitor, dupa intocmirea caietului de sarcini”, mai spune Ioan Dutu.

La concurenta cu Paltinis

Singura partie de ski functionala din judetul Sibiu este partia Oncesti, din Paltinis. Partia are o lungime de 1.150 de metri si o diferenta de nivel de 241 de metri. Zona este luminata de nocturna.

Laurentiu PARNICA