Consilierul pe probleme de minerit al ministrului demisionar al Economiei si Comertului, Codrut Seres, Ioan Stamin Purcaru, a parasit functia pe care o ocupa si a trecut la "Conversmin", unde ocupa un post inca de pe vremea in care il consilia pe demnitar.

Fost director general al Companiei Nationale a Huilei (CNH) Petrosani pe vremea guvernarii PSD, Purcaru a fost debarcat din fruntea institutiei la inceputul anului 2005, fiind numit director general adjunct pe probleme de productie. Din 1 septembrie 2005, el a fost numit consilier pe probleme de minerit al ministrului Economiei si Comertului si a iesit, ulterior, din PSD.

Odata cu demisia sefului sau pe scara ierarhica, Purcaru a parasit, la randul sau, Ministerul Economiei, din cauza ca facea parte din cabinetul ministrului. "Am fost in cabinetul ministrului, cu contract part time, care a incetat odata cu incetarea mandatului lui Seres", a spus fostul consilier, care a precizat ca, in cazul sau, nu este nevoie de o demisie.

Ioan Stamin Purcaru nu a ramas, insa, pe dinafara, ci a trecut la Societatea de Conservare si Inchidere a Minelor - "Conversmin" Bucuresti, aflata sub autoritatea MEC, pe postul de inginer-sef Productie.

Postul este ocupat de acesta de cateva luni (dupa preluarea conducerii societatii de actualul director, Sorin Copaescu) adica de pe vremea in care fostul secretar de stat acorda consiliere pe probleme de minerit ministrului Codrut Seres, iar in aceste conditii "transferul" a venit firesc.