Situatia unitatilor medicale revendicate din municipiul Timisoara revine in atentia autoritatilor, prefectul judetului, Ovidiu Draganescu, precizand ca exista posibilitatea ca sectiile care vor trebui sa paraseasca spatiile unde activeaza acum ar putea fi mutate la Spitalul Militar, care si-a redus considerabil activitatea in ultimii ani.

In aceasta situatie se afla cinci sectii ale Spitalului Municipal din orasul de pe Bega, majoritatea situate pe bulevardul C. D. Loga.

Este vorba despre clinicile ASCAR, Oncologie, Dermatologie, ORL si Balneofizioterapie. "Daca Ministerul Sanatatii nu va putea plati chiria la nivelul la care a fost cerut, exista un proiect prin care se va incerca mutarea acestor unitati in cladirea Spitalului Militar", a declarat prefectul.

Acesta a mai spus ca demersurile la Ministerul Apararii au fost deja facute, iar acum se asteapta un raspuns de la Bucuresti.

Managerul Spitalului Municipal, Octavian Cretu, a afirmat ca stie despre aceste demersuri, care ar fi un "colac de salvare" pentru clinicile revendicate. "Stiu ca se discuta la Ministerul Sanatatii si la cel al Apararii despre situatia Spitalului Militar, daca aceasta va trece sau nu in circuitul civil.

Va trebui sa se faca o redistribuire a spatiilor, ceea ce ar fi extraordinar pentru noi", a adaugat Cretu.

Solutia cea mai buna pentru sectiile importante care vor ajunge in strada este, insa, terminarea lucrarilor incepute de peste un deceniu la noul sediu al Spitalului Municipal. Imobilul a fost inceput cu bani de la ministerul de resort acum 12 ani, dar de mai bine de zece ani se afla in acelasi stadiu de schelet.

Primaria a incercat un parteneriat public-privat cu firme care s-au aratat interesate, de-a lungul timpului de acest lucru, insa toate tentativele au esuat. Cladirea se afla acum la stadiul de schelet, iar ultima estimare arata ca pentru terminarea si dotarea cu aparatura medicala a noului imobil ce va gazdui Spitalul Municipal este nevoie de circa 65 de milioane de euro.

Cretu a precizat ca la nivelul Primariei se lucreaza in prezent la un caiet de sarcini si ca terminarea lucrarilor va fi atribuita prin licitatie publica. "La cladire nu s-a facut nimic din punct de vedere tehnic, dar se lucreaza la adaptarea conditiilor pentru noile norme din domeniul sanitar.

A fost o munca titanica, asa ca asteptam finalizarea caietului de sarcini si apoi licitatia", a adaugat aceeasi sursa.