„O alta atmosfera"

Victoria clujenilor repurtata in fata Otelului Galati a fost nu doar pe placul fanilor echipei feroviare, ci si pe cel al conducerii din Gruia.

Iuliu Muresan, presedintele CFR-ului, a laudat evolutia formatiei pe care o conduce pentru determinarea si calitatea jocului afisate in partida cu „otelarii": „Am inceput returul de campionat cu dreptul, insa cel mai important este faptul ca echipa joaca tot mai bine.

Baietii au inteles ce dorim noi, conducerea, si echipa tehnica de la ei si au inceput sa puna in aplicare ceea ce fac la antrenamente. In acest moment, la CFR Cluj este o alta atmosfera, o alta stare de spirit." Muresan a vorbit si despre revirimentul regasit la compartimentul cel mai problematic al clujenilor, cel defensiv: „Am observat si o imbunatatire a jocului de aparare.

Cind vom avea o defensiva precum cele ale lui Dinamo sau Steaua vom putea emite pretentii la un loc pe podium. Oricum, colaborarea dintre compartimente este una mult imbunatatita, se joaca mai complex, mai modern, mai eficient. Ceea ce urmarim este atingerea unui nivel la care sa cistigam toate meciurile."

Increzator

Desigur, in aceasta perioada, cea mai dezbatuta tema este cea a transferurilor. Presedintele CFR-istilor a prezentat, intr-un cadru general, intentiile clubului sau in ceea ce priveste achizitionarea de noi jucatori: „Nu ne dorim sa aducem la club un numar prea mare de fotbalisti noi.

Vrem, in primul rind, sa imbunatatim concurenta la nivelul posturilor, pentru a avea, la reluarea competitiei interne, un lot mai valoros decit cel de acum". Boss-ul din Gruia si-a exprimat convingerea ca, o data cu achizitionarea a trei noi fotbalisti, CFR Cluj isi va putea duce la bun sfirsit obiectivul propus la inceputul sezonului, acela de a termina pe un loc de cupa europeana.

Referitor la competitia interna, Muresan a precizat ca echipa sa va lupta cu Steaua si Rapid pentru podium, de vreme ce Dinamo „se afla mult prea in fata".

Acuza administratia locala

In vederea lucrarilor de modernizare care se impun clubului CFR pentru a se alinia standardelor europene, Muresan a declarat ca lucrarile noii tribune vor demara, asa cum s-a promis, insa data finalizarii este prognozata undeva spre toamna lui 2008. In acest timp, jocurile lui CFR s-ar desfasura pe un stadion din tara, care sa corespunda atit exigentelor Ligii I, precum si celor europene.

Desigur, lipsa de interes pe care autoritatile locale o afiseaza vizavi de fotbalul clujean a atras criticile lui Muresan: „Noi dorim sa facem schimbari pe Gruia, dar, spre rusinea lor, consiliile locale, primaria si restul organelor de decizie nu si-au manifestat sustinerea".

Prima conditionata

Sarbatorile de iarna i-ar putea prinde pe jucatorii lui CFR mai bogati cu 200 de milioane de lei, asta in cazul in care se vor impune pe terenul Unirii Urziceni. Aceasta este prima pe care clubul a stabilit-o pentru ultimele patru meciuri ale „feroviarilor".

De vreme ce primele trei au fost cistigate, cele 200 de milioane sint conditionate de victoria in fata formatiei lui Dan Petrescu, in caz contrar, CFR-istii nemaiprimind nici un ban.