Partidul Democrat renunta la Ministerul Economiei si Comertului. Anuntul a fost facut in aceasta seara de presedintele formatiunii, Emil Boc.

Cel mai probabil, acest post va reveni PNL. Emil Boc a adaugat ca democratii doresc sa isi asume postul de ministru de stat pentru mediul de afaceri, ramas vacant in urma demisiei conservatorului Bogdan Pascu.

El a precizat insa ca PD nu va face nici o nominalizare pentru acest post. Si asta pentru ca reprezentantii Partidului Democrat doresc sa ramana consecventi dorintei de restructurare a Guvernului.

De asemenea. Emil Boc a adaugat ca PD nu va nominaliza nici un inlocuitor pentru postul de ministru de stat ramas vacant acum cateva luni, prin demisia democratului Gheorghe Pogea. El s-a retras din Guvern atunci cand PD si-a anuntat intentia de a restructura Executivul.

Presedintele Partidului Democrat a mai spus ca actuala Coalitie nu poate merge in Europa cu un Guvern marca PSD si a reamintit ca formatiunea sa va insista in continuare pentru restructurarea Executivului. Actualul Guvern a preluat, la sfarsitul anului 2004, structura Cabinetului PSD al lui Adrian Nastase.

Pe de alta parte, Emil Boc s-a declarat contrariat de aparitia unei ordonante de urgenta a Guvernului, emisa azi. Prin intermediul acesteia, o serie de companii nationale si de agentii guvernamentale erau scoase din subordinea Ministerului Economiei si Comertului.

PD il nominalizase pe secretarul de stat Mircea Toader pentru postul de ministru al Economiei si Comertului. Pana luni, acest post a fost ocupat de conservatorul Codrut Seres.