Politistii de frontiera aradeni au depistat in trenul rapid "Dacia", care circula pe relatia Viena - Bucuresti, aproape 30 de grame de cannabis si hasis. Drogurile au fost depistate in toaleta unui vagon si intr-un compartiment, iar din cercetari rezulta ca acestea apartineau unui tanar din judetul Neamt, Ioan T. (23 ani).

In timpul anchetei, insa, tanarul a reusit sa ascunda o parte din droguri si in spatele caloriferului din sediul Vamii Curtici. Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei Politiei de Frontiera (DPF) Oradea, subcomisarul Mircea Chiorean, drogurile au fost depistate in timpul controlului efectuat la granita.

"Cu ajutorul cainelui Politiei de Frontiera au fost descoperite, in toaleta unui vagon, un pachet abandonat, in care se aflau cinci tigarete confectionate artizanal, care emanau un miros intepator, specific cannabisului.

Au mai fost descoperite, sub o bancheta dintr-un compartiment, un pachet asemanator celui din toaleta si un pliculet continand o substanta de culoare maronie", a declarat reprezentantul DPF.

Potrivit sursei citate, in urma testului efectuat cu trusa "Narcotest" substanta a reactionat pozitiv la cannabis si hasis. In urma controlului, trei persoane, aflate in compartimentul in care au fost descoperite o parte din droguri, au fost conduse la sediul PTF Curtici pentru cercetari.

In timpul anchetei oamenii legii au descoperit ca unul dintre suspecti a ascuns in spatele unui calorifer din sediul vamii un alt pachet care continea droguri, inainte sa i se efectueze controlul corporal.

"Politistii au reusit sa afle cui ii apartin drogurile dupa ce asupra suspectului principal au fost gasite urme care aratau ca a avut asupra lui si a consumat substante stupefiante", a mai declarat subcomisarul Chiorean.

Totodata, pe parcursul anchetei tanarul a intrat in sevraj. "In final suspectul a recunoscut ca lui ii apartin drogurile si a declarat ca le-a cumparat de la diferiti cetateni africani din Germania si ca a incercat sa le introduca in tara pentru consum propriu", a mai afirmat reprezentantul DPF.

Cauza a fost trimisa spre solutionare Biroului Teritorial Arad a DIICOT. Totodata, s-a dispus urmarirea penala fata de Ionut T. pentru consum propriu de droguri de risc si mare risc si tentativa la introducerea in tara de droguri de risc.