Concernul rusesc Mechel Holdings si-a respectat obligatiile asumate prin contractul de privatizare al Combinatului pentru Oteluri Speciale din Targoviste. Aceasta este concluzia monitorizarii facute de reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.

In consecinta, Autoritatea a incheiat procedura de monitorizare post-privatizare a combinatului, care si-a schimbat numele in Mechel Targoviste. O parte a investitiilor asumate in contractul de privatizare, de aproape 22 de milioane de dolari, au fost realizate in avans.

Conducerea Mechel a precizat ca 12,7 milioane de dolari au fost investiti in modernizari iar 7,3 milioane de dolari au reprezentat investitii de mediu. De asemenea, firma ruseasca a virat in contul combinatului de la Targoviste, in primul an de la privatizare, un capital de lucru, in valoare de 4,5 milioane de dolari.

Privatizarea combinatului a avut loc in anul 2002. Un an mai tarziu, Mechel a cumparat si combinatul siderurgic Industria Sarmei din Campia Turzii, unde insa continua procedura de monitorizare post-privatizare.