Consilierii locali din municipiul Oradea s-au intrunit, ieri, intr-o sedinta extraordinara cu scopul de a stabili taxele si impozitele pe anul 2007. Numai ca, la interventia unui ales PRM, votarea proiectelor s-a amanat pana in 21 decembrie, din cauza ca pana ieri nu trecusera cele 30 de zile de la publicarea materialelor respective in presa, pentru dezbatere.

Gafele Consiliului Local sunt din nou pe ordinea de zi. Dupa ce au votat in doua luni consecutive aceleasi proiecte, doar pentru ca era vorba de hotarari care trebuiau sa fie aprobate, acum alesii locali au incercat sa voteze cuantumul taxelor si impozitele pentru anul urmator.

Cel care i-a atentionat pe consilieri ca hotararile ar putea fi atacate in instanta de contencios-administrativ daca erau votate in sedinta de ieri a fost alesul PRM Florian Pantea. Acesta le-a recomandat colegilor sa amane proiectele pana cand se implineste termenul de 30 de zile de la publicarea lor in presa.

Primarul orasului, Petru Filip, a intervenit, afirmand ca se pot continua discutiile pe marginea acestui subiect in sedinta, iar votarea sa fie amanata pana in data de 21 decembrie. El a precizat si motivul pentru care s-a ajuns in aceasta situatie. "Abia pe 16 noiembrie s-a publicat Hotararea de Guvern si noi am publicat proiectele pe data de 21 noiembrie", a declarat edilul.

Nimeni nu a putut explica cum s-a ajuns sa fie programata o sedinta extraordinara, ale carei puncte principale erau cele doua proiecte de hotarare cu taxele si impozitele, in conditiile in care se stia ca nu au cum sa fie votate decat dupa 21 decembrie.

Tot in sedinta de ieri, Mihai Drecin, un alt consilier PRM a atras atentia, din nou, asupra faptului ca proiecte importante nu sunt primite de alesi la timp, pentru a putea fi discutate si in comisii. "Proiectul cu hotararea privind organizarea Revelionului 2007 am primit-o abia azi dimineata (ieri Ð n.r.) si nu s-a discutat si in comisii. Avem nevoie sa ne documentam", a afirmat Drecin.

Consilierul a fost sustinut si de liberalul Mihaiu Manea. "Am studiat proiectul cu programul de Revelion in timp ce erau acordate titlurile de cetatean de onoare. Totusi e vorba de patru miliarde lei vechi in acest proiect", a precizat Manea.