In lupta pentru suprematie dintre Consiliul Judetean si Prefectura Bistrita-Nasaud, careia i-au cazut victime in acest an cetatenii, s-a mai consumat, ieri, un "meci". Invingator a iesit CJ, care a castigat in instanta al treilea proces intentat de Insitutia Prefectului privind anularea unor hotarari emise de consilieri pe motiv ca ar fi fost ilegale.

Potrivit secretarului CJ, Iosif Redl, CJ a castigat, ieri, al treilea proces intentat de Institutia Prefectului, care a solicitat in instanta anularea unor hotarari emise de alesi pe motiv ca acestea ar fi fost ilegale. Astfel, instanta de contencios-administrativ a Tribunalului a respins fondurile din dosarele 3.748/112/2006, 3.749/112/2006, 3.750/112/2006.

In alta ordine de idei, contestarea acestor hotarari in instanta a produs efecte negative atat in derularea activitatii Consiliului Judetean, cat si blocarea unor fonduri si a mai multor lucrari.

De 23 de ori in instanta

Conflictul politic dintre PD, PNL si Prefectura, versus CJ, PSD, PRM si PC a adunat in acest an peste 20 de procese, toate avand la origine dorinta aliatilor de a schimba executivul administratiei judetene si organizarea anticipatelor.

In tara mai exista doar trei judete in care batalia politica a ajuns prin tribunale, spre disperarea cetatenilor cu drept de vot care au asistat neputinciosi la spectacolul jenant oferit de cei pe care i-au votat.