Liberalii din PNL ii acuza, acum, pe platformisti ca urmareau asta de la bun inceput si ca propunerile lor de unitate au fost mincinoase. Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, spune ca acest partid nici nu se poate numi liberal.

Noua formatiune are din start parlamentari

Alaturi de Theodor Stolojan si noul sau partid se afla Mona Musca, Valeriu Stoica, Gheorghe Flutur, Raluca Turcan, Cristian Boureanu, Mircea Cinteza si aproximativ 20 de parlamentari si lideri de organizatii locale PNL. Stolojan spune ca la grupul sau au aderat, pina acum, peste 11.500 de persoane din intreaga tara.

"Numarul in crestere al celor care adera la platforma, precum si al personalitatilor care doresc sa se alature acestei initiative demonstreaza ca proiectul este unul viabil", a afirmat Stolojan. Mesajul sau catre cei ramasi in PNL este ca acestia sa se grabeasca si sa se alature cit mai curind noii formatiuni, deoarece Tariceanu si cei din jurul sau conduc PNL spre „prabusire".

Mai mult, Stolojan acuza actuala conducere a PNL ca face aliante subterane cu PSD si PC, tradind Alianta „D.A.". „Actuala echipa a coborit PNL la 11% in sondaje. Decesul PNL este semnat de Tariceanu, Olteanu, Orban si Antonescu", a mai afirmat fostul lider PNL.

Tariceanu se astepta la aparitia noului partid

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, spune ca partidul infiintat de Stolojan si sustinatorii sai nu poate fi numit liberal, si nici Stolojan, fostul presedinte al PNL, nu poate fi un liberal.

El a declarat, ieri, ca nu este surprins ca platforma liberala se transforma in partid, dar prin asta „membrii platformei au dovedit ca mesajul lor initial potrivit caruia doresc unitatea PNL a fost unul cu totul si cu totul mincinos".

Presedintele PNL Sibiu, Cornel Stirbet, a declarat ca infiintarea unui partid nou de catre Stolojan este consecinta directa a faptului ca liderii PNL nu au inteles dorinta de unitate.

Ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, senatorul PNL Radu Stroe, a afirmat, la rindul sau, ca stia ca initiatorii platformei intentioneaza sa infiinteze un nou partid si ca nu le doreste succes.

PD si PLD vor avea „convorbiri oficiale"

Theodor Stolojan a declarat, ieri, ca Partidul Liberal Democrat (PLD) isi asuma „misiunea de coagulare a fortelor de dreapta din Romania. Prioritatea noastra este ca romanii sa atinga un standard de viata european", a spus el. Liderul proaspatului partid a confirmat faptul ca PLD va avea „convorbiri oficiale" cu PD, pe care si-l considera partener in cadrul Aliantei „D.A.".

"Vom incepe sa avem convorbiri oficiale cu PD. Il consideram aliatul, partenerul nostru impotriva adversarilor politici care incep sa se grupeze intr-o constructie care incepe cu componenta liberalo-petroliera din Partidul National Liberal, din PSD si PC", a spus Stolojan.

Practic, sustine el, PLD se considera parte a Aliantei, dat fiind ca Stolojan a semnat protocolul de infiintare a acesteia, alaturi de Traian Basescu. „Initiatorii viitoarei formatiuni politice sint cei care au mobilizat PNL sa formeze Alianta. O buna parte dintre cei care vorbesc acum in numele PNL s-au opus si au votat impotriva Aliantei PNL-PD", a mentionat Stolojan.

Emil Boc a confirmat, ieri, faptul ca PD va purta discutii cu formatiunea lui Stolojan, pornind de la necesitatea asigurarii majoritatii parlamentare, pentru stabilitatea Guvernului.