In doua numere anterioare, Gazeta de Bistrita a prezentat sub titlurile de "Violatorul din Uriu" si "La ceasul judecatii", un caz de viol urmat de perversiuni sexuale, asupra unei minore in varsta de 17 ani, din Cristestii Ciceului. Simona Moldovan este eleva la un liceu din Beclean. Cel care a comis violul, Gheorghe Moldovan, zis "Dodo" este consatean si vecin cu victima.

Spre deosebire de alte cazuri similare, politistii, atat cei de la postul local de politie, cat si cei de la Investigatii Criminale de la IPJ Bistrita-Nasaud s-au miscat repede si intr-o maniera profesionista. Impreuna cu procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean, acestia l-au trimis pe violator in judecata in stare de arest preventiv.

Batjocura - sapte luni de inchisoare pentru un viol asupra unei minore

Potrivit investigatiilor Gazetei de Bistrita, "Dodo" nu ar fi fost la prima fapta de acest gen, numarul victimelor in contul lui ridicandu-se la 10. Dar toate aceste prezumtive victime, fie de rusine, fie de teama, nu l-au reclamat, ajutandu-l intr-un fel sa continue seria violurilor. Poate aceste fapte ar fi continuat, dar ultima victima, Simona Moldovan, a decis sa lupte pana la capat.

In cele circa 7 luni de la comiterea violului si trimiterea in judecata a lui "Dodo", Simona Moldovan si familia ei au fost supuse la nenumarate presiuni, pentru a-si retrage plangerea si a se impaca cu "Dodo", astfel ca acesta sa scape din nou de pedeapsa.

A primit diferite mesaje de amenintare, a fost vizitata de diversi emisari ai lui "Dodo" care au venit cu diferite propuneri, de la amenintari cu violente fizice, pana la oferirea unor sume de bani. Cea mai mare oferta a fost de circa 15.000 euro, dar de fiecare data Simona a rezistat, chiar daca langa ea era numai mama ei, tatal fiind plecat la munca in Spania.

Procesul care s-a desfasurat la Judecatoria Beclean a durat aproape 5 luni de zile. Sentinta s-a dat saptamana trecuta si este in concordanta cu ceea ce reprezinta justitia in Romania. Pentru comiterea faptelor de sechestrare, viol, urmat de perverisiuni sexuale cu o minora, Gheorghe Moldovan, zis "Dodo", a fost condamnat la 7 luni inchisoare.

Avand in vedere faptul ca "Dodo" a petrecut timpul respectiv in inchisoare, arestat preventiv, si fiindca parchetul nu a mai cerut prelungirea arestului preventiv, acesta este liber. Liber sa comita si alte fapte de asemenea natura. Normal, victima Simona Moldovan, prin avocatul angajat, a inaintat recurs impotriva sentintei date de catre Judecatoria Beclean. Acesta se va judeca in data de 19 decembrie 2006 la Tribunalul Bistrita-Nasaud.

Ceea ce v-am prezentat pana acum sunt lucrurile care s-au vazut si se vad. Dar, cum de fiecare data exista un dar si in acesta problema a justitiei si-a bagat dracul coada si doamna cu balanta este facuta carpa de sters pe jos. Firele duc sus, dar nu vrem sa anticipam, povestea o sa va para halucinanta si cu tot riscul ne asumam raspunderea de a o face publica.

Va asiguram ca suntem in posesia unor documente beton, declaratii autentificate la notar, o inregistrare a unei discutii telefonice facuta de victima in timpul unei convorbiri cu deputatul Ioan Aurel Rus, toate demonstrand ca justitia, din nou, este terfelita, ca persoane care au acces in anumite demnitati publice cred ca ei sunt legea in judetul Bistrita-Nasaud.

In vara anului 2006, prin intermediul unei cunostinte comune, victima Simona Moldovan a intrat in contact cu deputatul Ioan Aurel Rus. Victima era convinsa ca prin intermediul fostului preotul i se va face dreptate, cel putin avand in vedere notorietatea acestuia.

Era o falsa iluzie, deoarece toata povestea se derula in baza unui scenariu elaborat din timp, iar scopul acestuia era de a detemina victima, pe Simona Moldovan, sa-si retraga plangerea si sa se impace cu "Dodo".

La inceput lucrurile au avut o evolutie normala, deputatul a cautat sa castige increderea fetei, asigurand-o ca lucrurile vor evolua in favoarea ei si i se va face dreptate, dar ulterior si-a dat arama pe fata. Ca sa va convingeti de acest lucru, o sa va redam transcriptul unei discutii telefonice, pe care Simona Moldovan, a avut-o cu "binefacatorul" ei.

30.11.2006, orele 07.00.

Simona M.-"de ce spuneti asta?

"I.A.R."-bine, eu nu pot vorbi prin telefon, eu stiu....da...

Simona-bine, am sa vorbesc cu parintii mei, sa vad...

"I.A.R."-pai, vorbesti si cu ai tai, le spui exact, nu vorbi cu avocatul...,

Simona-da,da...

"I.A.R."-asta ii problema pe care nu trebuie sa o stie avocatul c-am vorbit cu tine.

Simona-da,da..

"I.A.R."-tu la avocat te duci si-i spui sau la avocata, ca acuma ai avocata, astazi am hotarat sa ne impacam, trebuie sa convenim asupra sumei...

Simona-da,da...

"I.A.R."- bine, o zi buna.

Simona- la revedere.

In aceiasi zi, in jurul orelor 18.00, deputatul a revenit cu un telefon si a intrebat-o pe Simona daca s-a hotarat sa se impace, aceasta din nou i-a spus ca nu doreste sa se impace. A somat-o ca-i acorda timp de gandire o saptamana. Dupa circa o jumatate de ora, Simona l-a sunat si i-a spus ca l-a inregistrat si l-a amenintat ca va face publica discutia avuta cu el. Replica demnitarului a fost ca o va da in judecata pentru calomnie.

"Ar trebui sa-mi multumeasca!”

Am facut si noi o proba. Am sunat de pe numarul de pe care Simona sustine ca a fost apelata de deputatul peremist, ca sa vedem cine raspunde la apel. Nici o surpriza a raspuns chiar Ioan Aurel Rus. Acesta s-a aparat declarand: „Eu am intervenit doar in ideea ca toti suntem consateni. Am facut-o in spirit crestinesc ca sa se impace. Nu am facut nici un fel de presiune.

Daca sustine ca am facut presiuni asupra ei, o sa o dau in judecata pentru calomnie! Ar trebui sa imi multumeasca ca daca nu eram eu, nu era arestat Dodo!”, a mai spus deputatul, demonstrand cine decide arestarea sau lasarea unei persoane in libertate in Romania. Vom reveni.