Cele doua comisii au un termen de 60 de zile pentru stabilirea unei solutii comune. Nu este exclusa nici revenirea la vechiul proiect al presedintelui Consiliului Judetean, Marius Nicoara, si anume, demolarea arenei vechi, construirea uneia noi, poate chiar in Becas, investitorul primind ca recompensa pentru constructia arenei concesionarea terenului de sub Ion Moina.

Varianta este una plauzibila, in acest caz atat Nicoara cat si administratia locala putand fii considerati creatori ai noului stadion. Pana atunci insa, cele doua comisii trebuie sa se intalneasca si sa ajunga la un acord. GAZETA v-a informat pe larg despre afacerea stadion. Acum am vrut sa aflam care este colaborarea dintre cele doua comisii. Surpriza insa!

Accident nefericit

“Fiecare dintre cele doua comisii are ideile proprii. Urmeaza sa ne intalnim si sa le punem cap la cap”, a explicat Sorin Apostu, directorul Directiei Tehnice din Primaria municipiului CLuj-Napoca si membru in comisia de analiza a oportunitatilor pentru construirea unui stadion in Cluj.

Tot el este de parere ca actualul stadion municipal Ion Moina ar fi trebuit sa fie in proprietatea Consiliului Local, avand in vedere ca este stadionul municipiului si ca, “acesta a ajuns la Consiliul Judetean printr-un accident nefericit”.

Doar ca, pana in acest moment, membrii comisiei de la CL nu s-au intalnit nici macar ei intre ei, ce sa mai vorbim despre o intalnire cu comisia de la CJ.

Al cui sa fie?!

De cealalta parte, Ioan Petran, consilier judetean al PNL si membru in comisia de analiza a Consiliului Judetean, spune ca membrii comisiei din care face parte s-au intalnit de nenumarate ori pentru a discuta despre stadion si ca, “cea mai recenta varianta este aceea ca stadionul sa fie reconstruit pe actualul amplasament”.

“E adevarat ca trebuie sa ne intalnim si cu comisia de la CL pentr a pune cap la cap ideile pe care le avem noi cu cele pe care le au ei” ne-a explicat Petran. Petran are insa o parere diferita de Apostu cand vine vorba de apartenenta stadionului. “Stadionul apartine Consiliului Judetean. Consiliul Local trebuie sa ne ajute pentru ca este vorba despre un obiectiv local.

Dar stadionul este al Consiliului Judetean” ne-a explicat consilierul Petran.