Tupeu de borfas

Primarul Ploiestiului, Emil Calota, a avut un sfarsit de saptamana foarte agitat. Sambata, cu o zi inainte de alegerile pentru functiile de conducere din PSD, unde a candidat pentru un post de vicepresedinte, Calota a cazut victima hotilor de buzunare.

Incidentul s-a petrecut la primele ore ale diminetii, cand edilul isi facea cumparaturile din cea mai mare piata agroalimentara a orasului, platoul Halelor Centrale. In timp ce primarul, trimis de sotie la piata, cumpara fructe direct de pe tarabe, un hot abil i-a subtilizat din buzunarul hainei telefonul mobil Nokia N 70, al carui pret de achizitie este de 1800 de lei, fara conectare.

"Mi l-au saltat in timp ce eram la piata si cumparam mere. Am dat alarma peste tot pentru ca nu aparatul ma interesa, ci agenda telefonului trebuia sa o recuperez neaparat”, povesteste edilul patania. Imediat, forte de ordine impresionante au fost mobilizate in zona in incercarea de a prinde tupeistul borfas.

Politisti, agenti comunitari si jandarmii, cu totii au "periat” piata si centrul orasului, acolo unde de regula hotii de telefoane mobile isi vand „marfa”.

Misiune secreta

Timp de peste doua ore, oamenii legii au legitimat si perchezitionat zeci de suspecti, insa hotul a fost de negasit. „A fost o actiune contra-cronometru pentru ca sefii nostri ne-au cerut sa gasim telefonul primarului cu orice pret.

Unii colegi au fost adusi de-acasa pentru a putea rezolva pozitiv acest furt”, a declarat unul dintre oamenii legii care au transpirat serios in cautarea mobilului de vip.

In cele din urma, la amiaza, un informator al politistilor, a carui identitate a ramas, evident, necunoscuta, a predat telefonul mobil la sediul primariei, cu scuzele de rigoare ale hotului pentru neplacerea pricinuita edilului. „Dupa doua ceasuri mi-au adus telefonul inapoi. Cred ca s-au speriat de numerele importante din agenda.

De fapt, astia fura telefoane mobile ca sa le vanda ulterior si nu sa le foloseasca”, a rasuflat usurat primarul Calota. Oficial, nimeni din conducerea fortelor de ordine alertate dupa disparitia celularului nu a recunoscut scopul si durata misiunii.

Contactat telefonic, seful Politiei Municipiului Ploiesti, comisarul sef Viorel Dosaru, ne-a declarat ca nu s-a facut nicio plangere in legatura cu furtul telefonului mobil al primarului. „Va rog sa verificati informatia. Vorbiti cu domnul primar. Ce pot sa va spun este ca nu s-a facut plangere”.