Casatoriile vor fi premiate de la anul, cu 200 de euro. Banii se acorda numai daca ambii soti se afla la prima casatorie.

Sibienii care trec pragul Starii Civile vor fi recompensati. Deputatii au aprobat acordarea unui sprijin financiar de 200 de euro pentru cei care se casatoresc pentru prima oara, din data de 1 ianuarie 2007. Acest ajutor financiar va fi dat la intemeierea familiei.

Fiecare dintre soti trebuie sa se afle la prima casatorie si sa aiba domiciliul sau resedinta in Romania, indiferent de cetatenia lor. Totodata, sotii vor trebui sa depuna o cerere in termen de 30 de zile de la casatorie, iar sprijinul se va acorda numai in situatiile in care nu a intervenit desfacerea, desfiintarea sau incetarea casatoriei pana la data platii.

Deocamdata, reprezentantii Biroului de Presa al Primariei Municipiului Sibiu spun ca nu au primit inca informatii oficiale in acest sens.

Un an de asteptare

Camera Deputatilor si Senatul au aprobat in sedinta comuna de dezbatere a proiectului de lege pentru bugetul de stat pe 2007, un amendament care prevede transferul in cadrul Ministerului Muncii a 50 milioane de RON pentru sprijinul proaspetelor familii.

Amendamentul a fost facut de deputatul PD, Alexandru Mocanu, care a aratat ca pentru acordarea sumei de 200 de euro este necesara includerea in proiectul de buget a fondurilor necesare.

Ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, a sustinut acest amendament pe motivul ca este bine ca sumele pentru tinerii casatoriti sa fie cuprinse acum in proiectul de buget, deoarece oricum, la intrarea in vigoare a legii trebuia facuta o rectificare bugetara. Desi actul normativ trebuia introdus de la inceputul acestui an, din lipsa de fonduri a fost amanat pentru 1 ianuarie 2007.