10 persoane care au fost prezente duminica noaptea in clubul de striptease 69 au suferit intoxicatii severe cu monoxid de carbon si sunt in prezent internati la Clinicile 1, 2 si 4. Medicii de garda de la aceste clinici nu s-au pronuntat asupra starii pacientilor. Doi dintre ei sunt oameni ai legii, aflati in misiune de interventie.

Totul s-a intamplat in jurul orei cinci dimineata in Clubul 69, cand cei aflati in incinta au sesizat prezenta unui fum sufocant si au cerut ajutorul Dispeceratului 112.

In timp ce Politia Municipiului Targu Mures a trimis o echipa de interventie, dispeceratul 112 a mai primit un apel prin care se anunta faptul ca 10 persoane aflate la acea ora in incinta clubului au fost transportate la SMURD Targu Mures, intrucat prezentau simptome de intoxicatie.

Printre cele 10 persoane transportate se aflau si cei doi politisti din echipajul de siguranta publica, ei fiind primii care au ajuns la eveniment pentru a interveni, intrand in respectivul club.

In urma investigatiilor medicale efectuate la Spitalul Judetean s-a stabilit ca persoanele internate prezinta simptomele unei intoxicatii cu monoxid de carbon si au fost trimise la Clinicile 1, 2 si 4 pentru internare si supunere la tratament special.

"Medicul de garda care a fost pe tura de noapte a spus ca toti cei 10 pacienti au fost internati la Clinicile 1, 2 si 4, insa noi nu stim nimic despre starea lor", a precizat Szabo Clara, medic in cadrul SMURD Targu Mures. Patronul clubului nu a putut fi contactat pentru declaratii.

Centrala, bat-o vina

Dupa evacuarea clubului si transportarea victimelor la spital, a inceput cercetarea localului pentru a se stabili cu exactitate care a fost cauza intoxicarii si substanta toxica, care pana in acel moment a fost necunoscuta. Pana la urma s-a ajuns la concluzia ca totul a pornit de la centrala termica al carei horn de evacuare a gazelor arse era infundat.

Cercetarile sunt continuate de catre o echipa complexa din cadrul I.P.J. Mures la care participa specialisti din cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului si EON-Gaz Targu Mures. Vom reveni cu amanunte