In municipiul Campina, cuplurile care ajung la Starea Civila sambata, dupa orele 16.00 si duminica, indiferent de ora, trebuie sa plateasca o taxa speciala pentru oficierea casatoriei. Consilierii locali au stabilit ca valoarea acestei taxe sa fie de 1,5 milioane de lei vechi pentru casatoriile oficiate sambata si 2 milioane de lei vechi pentru cele oficiate duminica.

Motivatia introducerii acestei taxe a fost aceea ca salariatii Primariei sunt in afara programului normal de lucru si ca trebuie platiti pentru aceste ore suplimentare. Numai ca, aceiasi consilieri au decis ca banii incasati din ceea ce chiar ei au numit „taxa de fite” sa fie evidentiati separat in bugetul local si folositi pentru constructia noii Case a Casatoriilor.

Alesii locali au mers pe principiul „daca dragostea e mare, omul da un ban si scapa”, dar s-au cam inselat.

Daca inainte de 1 octombrie (data de la care a intrat in vigoare noua hotarare) existau patru-cinci cupluri care se casatoreau sambata dupa-amiaza sau duminica, ulterior acest interval a fost ocolit de „clienti”, in conditiile in care, in medie, la Campina se oficiaza pana la 50 de cununii civile pe luna, in perioadele „pline” ale anului.

Din octombrie si pana in prezent, insa, un singur cuplu trecut pe la Starea Civila sambata, dupa ora 16.00. Deci inca o taxa inutila, care nu face altceva decat sa reconfirme o veche zicala: socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ. Asa ca alesii au ramas doar cu... fitele.