Florina Sorina Ratiu, o timisoreanca cu flotant de Jina, traieste de citiva ani o adevarata drama. S-a nascut barbat, il chema Florin Sorin Ratiu, dar, pe cind avea 19 ani, a simtit ca este practic un suflet de femeie incatusat in corpul unui barbat.

Si-a facut o operatie pentru a-si schimba sexul si a devenit femeie. In timp insa, credinta profunda in Dumnezeu a facut-o sa realizeze ce greseala uriasa a comis. Cuprinsa de remuscari, Sorina vrea acum un singur lucru: sa redevina Sorin. O suma exorbitanta, aproximativ 300 de milioane de lei vechi, sta acum in calea izbavirii ei sufletesti.

Singura pe lume

Printre noi exista oameni care, indiferent ce ar face, nu se simt vreodata impliniti sau impacati sufleteste. Este si cazul Sorinei. Florin Sorin Ratiu s-a nascut in anul 1975, in localitatea Deta, judetul Timis. Inca de la virsta de 15 ani, dupa ce tatal lui a decedat, iar mama a plecat peste hotare, a ramas singur pe lume.

Dar s-a descurcat, mai mult sau mai putin bine. Ajuns la virsta adolescentei, a inceput sa il chinuie un gind. Se simtea ca o femeie, incatusata intr-un trup de barbat. A cautat o cale de a scapa de aceste ginduri negre, dar in zadar.

"Am fost la un psiholog, care m-a sfatuit sa ramin ceea ce eram, adica barbat. La fel mi-a spus si preotul, dar si medicul caruia m-am adresat pentru operatie. Nu am vrut sa ii ascult, asa ca, la 19 ani, mi-am facut o operatie de schimbare de sex. Am devenit femeie", povesteste Sorina.

Remuscarile

Sorina credea ca astfel se va simti mai implinita, dar s-a inselat profund. Odata cu trecerea vremii, a capatat tot mai multa credinta in Dumnezeu si au inceput sa o chinuie remuscarile. „Mi-am dat seama ca nu e deloc bine ceea ce am facut. Am fost de numeroase ori la Biserica, sa ma rog Domnului sa ma ierte.

Preotul mi-a spus ca l-am suparat rau de tot pe Domnul, prin gestul meu necugetat de atunci. Ce sa fac...aveam doar 19 ani si eram foarte naiva si necunoscatoare. Acum nici eu nu ma simt bine in trup de femeie. De fapt...nu simt nici un fel de atractie fizica pentru barbati, dar nici pentru femei.

Simt doar ca trebuie sa redevin ceea ce am fost. Un barbat", spune emotionata, pina la lacrimi, Sorina.

Vis imposibil

Sorina ar putea sa isi faca din nou o operatie de schimbare de sex, pentru a redeveni barbat, dar nici nu indrazneste sa se gindeasca la costuri. "Am auzit ca astfel de operatii se fac nu numai la Bucuresti, ci si la Timisoara, dar costa foarte mult. Peste 300 de milioane de lei.

Ori, eu stau pe la oameni, prin Jina, si am o pensie de ajutor social de numai 1 milion si jumatate. E putin, dar ma descurc eu. Doar ca nu imi pot permite operatia. Am incercat sa iau din nou legatura cu doctorul Ioan Lascar, de la Spitalul Floreasca din Bucuresti, care mi-a facut prima operatie, dar nu mai vrea sa ma ajute.

Daca as avea bani, as incerca si la Timisoara, unde am auzit ca, de asemenea, se fac operatii de schimbare de sex. Sper doar sa gasesc pe cineva sa ma ajute sa redevin ceea ce am fost", incheie Sorina.